Samanyolu Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, maddi durumu iyi olmayan öğrenciler yararına kermes düzenlendi.
Afşin Eski Hükümet Konağı yanında açılan çadırda, el emeği göz nuru çeyiz eşyaları, yöresel yemeklerle birlikte mutfak eşyalarıyla sergilendi. Serginin tüm gelirleri maddi durumu iyi olmayan öğrenciler yararına kullanılacağı bildirildi.
Afşin’deki sivil toplum örgütleri önemli işlere imza atıklarını belirten Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Afşin’de bulunan Sivil Toplum Örgütleri çok güzel faaliyetler gösteriyorlar. Şuanda o organizasyonların birinde bulunuyoruz. Özelikle bayanların ürettiği bir birinden güzel şeylerin satışa sunulması bir fırsat olarak görüyorum. Bayanlarımız ilçede önemli işlere imza atıyorlar. Burada yapılan kermes sonrası öğrencilerin faydalanacağını bilmekte güzel.” şeklinde konuştu.
Samanyolu Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sadet Demir ise, “ Her yıl olduğu gibi bu yılda maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize destek amaçlı bir kermes düzenledik. Kermesimizin açılışına katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Düzenlemiş olduğumuz kermesin bir özeliği de yardımlaşma ve kardeşlik duygusunu ön plana çıkartmaktı. İnşallah bu tür etkinliklerle bunu başarırız” dedi.
Kermesin açılışını Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin İlçe Emniyet Müdürü Veysel Ateş, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Nusret Karataş, Afşin İlçe Müftü Vekili Mehmet Aygün, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İlyas Sarı ve Sanayici ve İşadamları Derneği Onursal Başkanı Fikret Kılınç, daire amirleri, belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kermes açılışı ardından protokol üyeleri kermesi gezdi. 
Editör: Haber Merkezi