Vergi Haftası nedeniyle Afşin Efsus İlköğretim Okulu’ndan bir grup öğrenci, Afşin Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.
22-28 Şubat tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası, tüm yurtta olduğu gibi Afşin’de de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında, ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitim gören öğrenciler Afşin Vergi Dairesini ziyaret ederek, “Vergi Haftası” hakkında bilgi aldılar.
 
Öğrencilere verginin önemini anlatan Afşin Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Yılmaz,  ''Devletimiz; yollar, köprüler, okullar, spor salonları, oyun bahçeleri ve kütüphaneler gibi yerler yaparak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderir. Devletimiz aynı zamanda yaşlılara, kimsesizlere ve fakirlere bakar. Ayrıca, devletimiz çalışanlarına maaş öder. Devletimizin bütün bu görevlerini yerine getirebilmesi için vergi toplanmasına ihtiyaç vardır. Çünkü vergi devletin tek gelir kaynağıdır. Herkesin kazancına uygun bir parayı, devletimize vermesine vergi denir. Vergi vermek bir vatandaşlık borcudur. Devletimizin vergiyi, gelirlerden olduğu kadar vatandaşlarımızın harcamalarından da alabilir. Sizlerin aldığınız mallar ile anne ve babanızın yaptığı alışverişler karşılığında alınan satış fişleri ve faturalar vergi ödenmesini sağlar” dedi. 
Editör: Haber Merkezi