Kitap şenliğinin açılışında konuşan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü," Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor" projesi kapsamında düzenlen 6. Kitap Şenliğimizde Afşin'imizde birlikteyiz. Bu projeyle öğrencilerimizin kitapla buluşmasını hedefledik. İlk etapta öğrencilerimize kitap kumbarası dağıttık. 

Bu kumbaralarla öğrencilerimiz kendi biriktirdikleri paralarla kendi kitaplarını almalarını sağladık ve öğrencilere bu benim kitabım duygusunu yaşamalarını istedik.  

Bu etkinliklerin sonunda Afşin'imize ve diğer ilçelerimize kitap fuarlarını götürdük. Umarım hayırlısı olur ve öğrencilerimiz her zaman kitapların içerisinde olur." açıklamasında bulundu. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Turizm Şube Müdürü Serdar Yakar ise konuşmasında, "Bu tür etkinlikerin öğrencilerimiz açısından çok faydalı olacağını inanıyorum. 7 güzel adam dizisinde de anlatılan kitap sevgisi, bir öğrenci grubunun dayanışmasıyla başlayan ve Türkiye'nin gündemine oturmuş büyük şair ve yazarların hikayelerini anlatıldı. İnşallah şuanda burada bulunan öğrencilerimizin arasından o güzel adamlar ve yazarlar çıkar." ifadelerine yer verdi.
Son olarak konuşma yapan Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, " Kitap Fuarı, Büyükşehir Belediyemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından öğrencilerimiz için yapılan çok güzel bir uygulama oldu. 

Bir öğretmen olarak kendime hayatım boyunca şu soruyu sorudum. İlk emri oku olan kitaba inanan Müslümanlar olarak, neden biz Türk toplumu olarak  az okuruz ? Özellikle öğrencilerimiz için şunu söylemek istiyorum; Bizim kitabımızın ilk emri oku! Peki neden az okuyoruz ? Türk toplumu olarak çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren kitapla tanıştırmıyoruz ve çocuklarımızda kitap kültürünü oluşturmuyoruz. Az okumamızın altında yatan en olumsuz sebep budur. İnşallah bundan sonra çocuklarımızda kitap sevgisini oluşturmak için bu tür faaliyetler artarak devam eder. Kitap fuarından öğrencilerimizin ellerinden geldiği kadar yararlanmasını ümit ediyorum." diye konuştu.

13-16 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak olan kitap şenliğinin açılışına Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ahmet Akküncü ve Ahmet Sarıtürk, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Turizm Şube Müdürü Serdar Yakar, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
Editör: Haber Merkezi