Kaan Kısaca, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı törenle yapıldı. 
İMKB Gazi Mustafa Kemal Lisesi’nde öğrenci temsilcisi Ufuk Doğan yönetimindeki 13 kişilik öğrenci grubu ‘Her evden bir kitap’ kampanyası başlattı. Önce sınıf bazında düzenlenen kampanyanın ilçe geneline yayılması sonrasında öğrenciler ev ev dolaşıp hane halkından ihtiyacı olan okullar için kitap istediler. 3 Aylık çalışma sonunda okulda 7 bin 500 kitap toplandı. Toplanan kitaplar Elbistan ve çevre illerden 7 ayrı okulda kütüphane kurmak amacıyla kullanılacak. Kampanyanın sona ermesi dolayısıyla okulda düzenlenen törende konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili adayı Türk İslam Karakoç, kitap okuyan bir ailede büyümenin avantajlarını anlattı.
Babası Abdurrahim Karakoç’un kitap okumayı kendilerine sevdirdiğini aktaran Karakoç, “Buradan sizlere tavsiyem her biri ayrı bir dünya olan kitaplara okumak için zaman ayırmanızdır. Burada kampanya düzenleyen ve emek veren herkesi kutluyorum” dedi.
Okul Temsilcisi ve kampanyanın başındaki öğrenci Ufuk Doğan ise evlerden kitap toplarken büyük bir zevkle çalıştıklarını anlattı. Doğan, “Özellikle TOKİ ve Memursite gibi bölgelerde öğrenci arkadaşlarımızla birlikte dolaşıp tek tek kitap topladık. Şimdi bu toplanan kitapları ihtiyacı olan okullara dağıtacağız. Öğrencilerin kitap okumasına yardımcı olursak bu bizleri mutlu eder. Bizlere destek veren herkes teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi