Afşin'de öğrenciler, Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen "Temiz Okul, Sağlıklı Nesil" projesi kapsamında okul çevresinde temizlik yaptı.

Proje kapsamında ilk olarak ilçe genelindeki ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik kişisel, okul, sınıf ve çevre temizliği eğitimi verildi. Ardından öğrenciler öğretmenleriyle birlikte okullarının etrafında öğretmenleriyle temizlik yaptı.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Temiz Okul, Sağlıklı Nesil" projesi ile öğrencilere temizlik farkındalığı oluşturmak istediklerini söyledi.

İlçedeki ilk ve ortaokul öğrencileriyle birlikte projeyi uyguladıklarını ifade eden Turan, " Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğümüzce hayata geçirilen "Temiz Okul, Sağlıklı Nesil" projesini ilçemizde de uyguladık. Öğrencilerimize kişisel temizliğinin yanı sıra çevremizin, doğanın da temiz tutulması gerektiğini ve bunun önemini aşılamaya çalıştık. Öğrencilerimiz, öğretmenleriyle birlikte okul çevresini temizlediler. Geleceğimizi emanet edeceğimiz öğrencilerimizi bu çevre temizliği bilincini aşılamak çok önemli" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi