Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için de seferber oldu ve şehrimizin muhtelif yerlerine suluk ve yemlik yerleştirildi. Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü tarafından şehrimizin 100 farklı noktasına sokak hayvanları için suluk ve yemlik yerleştirildi. Özellikle kış aylarında havaların soğumasıyla hayvanların yem ihtiyacının artması neticesinde emanet gözüyle bakılan sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının bir nebze de olsa karşılanması maksadıyla her canlının yaşama hakkına önem veren sosyal belediyecilik anlayışıyla şehrin muhtelif bölgelerine suluk ve yemlikler yerleştiren Büyükşehir Belediyesi; “Onlar için bir kap yemek bir kap su” sloganıyla vatandaşlara ve Özel Genç Simya Temel Lisesi öğrencilerine örnek oldu.

Özel Genç Simya Temel Lisesi öğrencileri kendi imkanlarıyla aldığı yemleri ve evinden getirdiği yemeklerle sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılıyor. Özel Simya Temel Lisesi öğrencileri özellikle soğuk kış günlerinde hayvanlara karşı vatandaşların duyarlı olması gerektiğini belirterek, herkesin ekmeğini sokak hayvanlarıyla paylaşmasını istedi.

Özel Genç Simya Temel Lisesi öğrencisi Arap Şevket Ünal, “Gönüllü olarak burada yemeklerimizden kalanları ve almış olduğumuz mamaları özellikle köpek yavruları başta olmak üzere gördüğümüz hayvanlara veriyoruz. Arkadaşlarımın da desteğiyle de bu kaplara mama bırakıyoruz ve aç kalan hayvanlarımız bu mamaları yiyorlar. Özellikle bu hayvanlara sahip çıkılması gerekiyor ve duyarlı olmalıyız. “dedi.

Özel Genç Simya Temel Lisesi öğrencileri yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a ve ekibine teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi