Nurhak Kaymakamı Murtaza Dayanç’ın talimatları doğrultusunda, Nurhak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığı ile örnek bir proje daha hayata geçirildi.
‘Engelleri Beraber Aşalım Hayatı Kolaylaştıralım’ sloganı ile yola çıkılan proje kapsamında ilçe genelinde yapılan taramalar neticesinde; evlerinde yatağa bağımlı şekilde yaşamını sürdüren engelli ve hasta vatandaşlar tespit edildi. Bu kişilerin hareket kabiliyetini arttırıcı ve bakımlarını kolaylaştırıcı çözüm sunmak adına, üç bölmeli, elektrikli, kumandalı, tekerlekli, ortopedik yatak alınarak ailelerine teslim edildi.
Vakıf Mütevelli Heyeti kararı ile ilk etapta 7 adet kumandalı yatak alınırken, ihtiyaç duyulması halinde yenilerinin de ekleneceği belirtildi. Projeden faydalanan engelli vatandaşların mutluluğu gözlerinden okunurken, aileleri ise bu duyarlılıktan dolayı Kaymakam Dayanç nezdinde Nurhak SYDV’ye teşekkür ettiklerini belirttiler.
Proje hakkında bilgi veren Kaymakam Murtaza Dayanç, projeden yararlanan vatandaşları evlerinde ziyaret ettiklerini belirterek, “Nurhak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın engelli ve yaşlı kimselerden oluşan toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. Bu bağlamda daha önce de ‘Bizimle Yalnız Değilsiniz’ isimli projeyi uygulamaya koyarak kamu personeli proje gönüllüleri vasıtasıyla engelli ve yaşlı vatandaşlarımızı her ay evlerinde periyodik olarak ziyaret etmiştik. Dezavantajlı kesimlere yönelik söz konusu yaklaşımı sosyal devlet olmanın gereği olarak görüyoruz. Devletimizin şefkatli, kucaklayıcı, koruyucu ve kollayıcı yönünü ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza en iyi şekilde sunma noktasında sosyal sorumluluk projeleri üretmeye devam edeceğiz” dedi.
Editör: Haber Merkezi