Nurhak'ta, Kaymakamlık tarafından SODES destekli kültür, sanat, spor içerikli ‘Gençler Geleceğimiz Projesi’ kapsamında ilk kez piyano resitali düzenlendi.
Nurhak Misakı Milli Kültür Merkezi’nde düzenlenen piyano resitali, Nurhak Kaymakamı Murtaza Dayanç’ın açış konuşmasıyla başladı. Dayanç, “Nurhak kaymakamlığı olarak her zaman öğrencilerimizin ve gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Tek beklentimiz onların başarısı, mutluluğu ve güvenli bir geleceğe emin adımlarla yürümelerdir” dedi.
Kaymakam Dayanç’ın konuşmasının ardından alkışlarla sahne alan piyano virtüözü Hakan Ali Toker, katılımcılara piyanonun tarihçesi hakkında bilgi verdi.
Hakan Ali Toker, resitalde sanatseverlere sürpriz yaparak yerel sanatçı Mahir Horoz, müzik öğretmeni Taşkın Fırat Serin ile birlikte iki türküyü piyano ve bağlama eşliğinde yorumladı. Türkülerin, klasik müzikle doğaçlama şeklinde harmanlanması resitalin en çok alkış alan bölümleri oldu.
Programın sonunda Kaymakam Dayanç, piyano virtüözü Hakan Ali Toker’e günün anısına plaket takdim etti. Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve AKOB Dergisi Editörü İhsan Toksöz ise, sanata ve sanatçıya destek ve katkılarından dolayı Nurhak Kaymakamı Murtaza Dayanç’a teşekkür plaketi verdi.
Piyano virtüözü Hakan Ali Toker, konser öncesi yaptığı değerlendirmesinde taşra bölgelerinde bu tür organizasyonların yaygınlaşmasının gerekliğine değinerek, “Türkiye’nin eğitim ve sanat alanında atılımlara ihtiyacı var. Nurhak bu konuda örnek bir ilçe. Burada yapılanları çok takdir ediyorum. Herkesin Nurhak’ta yapılanları örnek almasını özellikle taşradaki yöneticilerin Nurhak’taki yöneticileri örnek almalarını diliyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi