Nurhak Kaymakamlığı, engelli ve yaşlı vatandaşlara daha kolay ulaşmak, onların sorunlarını çözmek ve yalnız olmadıklarını hatırlatmak amacıyla ‘Bizimle Yalnız Değilsiniz’ adlı proje hazırladı.
Kaymakamlık toplantı salonunda daire amirleri, okul müdürleri ve aile hekimleri ile gerçekleştirilen toplantıda projenin tanıtımını yapan Nurhak Kaymakamı Murtaza Dayanç, sosyal sorumluluk şeklinde algılanması gereken bu projenin gönüllülük esasına dayalı olduğunu belirtti.
Projenin sosyal devlet olmanın gereğinden yola çıkılarak hayata geçirildiğini belirten Kaymakam Dayanç, “Bu sayede hem kamu personellerimizin halkla daha fazla bütünleşmesi sağlanacak, hem de yaşlı ve engelli vatandaşlarımız için bir moral motivasyon kaynağı olacaktır. İlçemizde yaşamını sürdüren yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın hayata daha pozitif bakmalarını sağlamak ve yalnız olmadıklarını hissettirmek suretiyle toplumsal dayanışma ve bütünleşmeye katkı sunmak temel amaç olarak belirlenmiştir. Bu bağlamda uzun süren çalışmalar neticesinde ilçemiz genelinde ikamet eden yaşlı, engelli, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlarımız tespit edilerek, başta ilçemizde görev yapan daire amirleri olmak üzere, okul müdürleri, aile hekimleri ve gönüllü diğer kamu personelleri ile eşleştirmeleri sağlanmıştır. Projede yer alan gönüllü her kamu personelinin hedef kitlede yer alan en az 8 vatandaşımıza ayda en az bir defa olmak üzere belli aralıklarla hane ziyaretleri gerçekleştirmeleri, onların sorunlarıyla bire bir ilgilenmeleri, sohbet ederek birlikte vakit geçirmeleri ve sosyal kültürel aktivitelerde bulunmaları öngörülmektedir. Bu vatandaşlarımızın varsa sorunlarının çözümü ve yardımcı olunması gereken hususlarda proje gönüllüleri tarafından Kaymakamlığımıza iletilmek suretiyle gerekli işbirliği ve koordinasyon sağlanacaktır.”
Projeye katkıda bulunacak herkese teşekkür ettiğini ifade eden Kaymakam Dayanç, ayrıca ileride hayırsever vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarını da projeye dahil etmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.
(OZR-Y)
Editör: Haber Merkezi