Nurhak Belediye Başkanı Av. Ahmet Akkuş, Kahramanmaraş’ın Büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte bütçelerinden yüzde 40’a yakın kesintiyle karşılaşan ilçe belediyelerinin hizmet noktasında sıkıntıya düşeceklerini belirterek, “Artık zoru başarmak için çalışacağız” dedi.

Kahramanmaraş genelinde CHP’nin kazandığı tek ilçe olan Nurhak’ın nazar boncuğu olduğunu belirten Akkuş, büyükşehir ile birlikte ilçelerin gelirinin artmasını beklerken, önemli oranda düştüğünü söyledi.

Nurhak Belediyesi olarak Büyükşehir Yasası çerçevesinde geçiş sürecini tamamladıklarını ve sahada çalışmalara başladıklarını söyleyen Akkuş, “Biz, neyi, nasıl ve ne ile yapacağımızı biliyoruz. Çünkü ayağını yorganına göre uzatan bir belediyeyiz” dedi.

Yerel seçimler öncesinde Kahramanmaraş’a Büyükşehir Belediyesi tabelası asılmasıyla bütün sorunların çözüleceği şeklinde bir hava oluşturulduğunu ifade eden Başkan Akkuş, “Kahramanmaraş’ın dağlar kadar sorunu var. Bir çırpıda çözülecek sorunu da sınırı da yok. İlçelerde de durum aynı. Bunların tek elden yürütülmesi anlaşılabilir ama kısa zamanda taşların yerli yerine oturması çok zor diye düşünüyorum” diye konuştu.


Editör: Haber Merkezi