Türk Parlamenterler Birliği Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, "İktidarımız döneminde siyasi ve ekonomi alanda büyük adımlar atıldı" dedi.
Türk Parlamenterler Birliği Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Afşin’de bulunan sivil toplum örgütü temsilcileri, daire amirler ve muhtarların katıldığı istişare toplantısı düzenledi.
Afşin Hükümet Konağı’nda düzenlenen istişare toplantısın açılış konuşmasını yapan Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, köylere hizmet götürme birliği ve özel idaresince Afşin’e yapılan yatırımları değerlendirdi.
Kaymakam Faik Arıcan’ın konuşması ardından konuşma yapan Türk Parlamenterler Birliği Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “ Kararlı bir Başbakanımızın olması ve yapılan işleri bire bir takip etmesi, kararları zamanında vermesi, karizmatik kişiliği ve ondan doğan hizmet aşkıyla bugüne kadar çok güzel hizmetler yaptı Başbakanımız. Bu işin çıkışında beraber olduğumuz siyaset arkadaşlarımız var, yine görevlerine devam eden seçilmiş arkadaşlarımız var inşallah bundan sonraki süreç içerisinde de aynı şekilde hizmetlerimize devam edeceğiz.” dedi.
AK Parti döneminde bu haksızlığın kaldırıldığını kaydeden Pakdil, “Sabrederek, mücadele ederek, her zaman hukuk içerisinde kalarak neticeyi elde etti. Meselenin özü çiğnense de hakkın hatırını yüce tutmaktır” dedi.
1982 Anayasasının Askeri rejim tarafından hazırlandığı için korku üzerine kurulu bir anayasa olduğunu, bu itibarla da bir an önce değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Nevzat Pakdil, “Şunu unutmamak gerekir ki 1961 Anayasası da bir darbe sonrasında kabul edilmiş ve bu milletin önüne konulmuştu. Yeni anayasa, halkın iradesi yansıtması açısından, sivil toplum örgütlerinin görüşlerini yansıtması bakımından son derece önemlidir. Tarihi bir fırsat yakalanmıştır, bu fırsatı değerlendirmemiz ve sivillerin de bir anayasa yapabileceğini göstermemiz gerekiyor .”şeklinde konuştu.
Pakdil, AK Parti iktidarının 10. yılını geride bıraktıklarını ve 11. yıla başladıklarını belirterek, "Bu süre içerisinde yaptığımız hizmetler, hemen herkesin malumudur. Bazı hizmetler ise artık olağan hale geldi. Bir örnek vermek gerekirse, sağlık hizmetlerini düşününüz. Şuanda bu ülkede, sağlık sorunu olan insanlar tabii ki var ama her insanın sağlık sorunlarını çözmek için başvurabileceği bir merci var. 2003'ün başını hatırlarsanız işte değişik hastaneler vardı. Bu hastanelerin bir araya gelmesi için yasal düzenleme yapmak istediğimizde o dönemde tabiri caizse kıyametler kopmuştu. Bu gün itibarı ile bu gerçekleşti. Şuanda bir kamuoyu yapsanız, sağlık hizmetlerinden dolayı insanlara memnuniyetlerini sorsanız, en üst düzeyde çıkar" dedi.
Program soru cevap şeklinde son buldu.
 
Editör: Haber Merkezi