Özel Afşin Bilgi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan etkinliklerle öğrenciler Nevruz Bayramını kutladı.
Gece ile gündüzün eşitlendiği, tabiatın uyanışı anlamına gelen ve her yıl Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafından kutlanan Nevruz Bayramı  Özel Afşin Bilgi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kutlandı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Özel Afşin Bilgi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halis Öztürk, " 2 bin 800 yıldan buyana Türk milletinin neşeyle ve mutluluk içerisinde kutlanan Nevruz Bayramını Özel Bilgi Eğitim kurumları olarak ilk defa bizlerde okulumuzda kutluyoruz. Dünyada bulunan 200 milyonu aşkın Türk topluluğu baharın müjdeleyicisi olan bilinen nevruzu kutluyor. Okumuz olarak bizlerde kendi öğrencilerimizle çeşitli etkinlikler düzenledik. Nevruz aynı zamanda bir doğa bayramıdır. Hem insanın hem de doğadaki tüm canlıların kıpırdaması ve tazelenmesidir. Nevruz'un bütün Türk dünyasına barış ve huzur getirmesini diliyorum" dedi.

Konuşmalar ardından okul öğrencileri tarafından hazırlanan  mani atışması, şiirler, çuval yarışması ve yumurta taşınmasıyla kutlama yapıldı. Öğrencilerin halay çekmesinin ardından geleneksel olarak yakılan nevruz ateşinin yakılması ile program sona erdi.
Editör: Haber Merkezi