İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan 8 derslik Namık Kemal İlkokulu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.
Temel atma törenine Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat ile ilgililer katıldı.
Temel atma töreninde konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Cumhuriyetimizin 90. Kuruluş yıldönümüyle birlikte asrın projesi Marmaray açıldı, iki kıtayı birbirine birleştirdi. Belki buna asırların projesi demek gerekir. Türkiye’nin her tarafı imar çalışmalarıyla hareketlenmiş durumda, hükümetimiz ülkemize başarılı bir şekilde hizmet ediyor. Bunun küçük bir örneğini Afşin’de yaşamaktayız. Namık Kemal İlkokulumuzun binası çok eskiydi ve hizmet veremez duruma gelmişti, kapasitesi yetmiyordu. Devletimizi destekleriyle ve kaynaklarıyla burada yeni okulumuzun temeli atıldı. İnşallah okulumuz hayırlısıyla tamamlanır.” dedi.
“2014-2015 eğitim öğretim yılına yetiştirilecek”
Okul inşaatı hakkında bilgi veren müteahhit firma yetkilisi Kürşat Polat, “Namık Kemal ilkokulumuz Afşin’imizin en eski okullarından biriydi. Okulumuzu yıkarak yerine modern bir okul yapacağız. Okul bodrum, zemin ve iki kattan oluşacak. 460 metrekare oturumu olacak okulumuzu önümüzdeki eğitim öğretim yılına kadar yetiştireceğiz inşallah. Öğrencilerimiz yeni ve modern okullarında eğitim ve öğretimlerine devam edecekler.” şeklinde konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi