Kahramanmaraş Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Sıtkı Güvenç, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle bir açıklama yaptı.
 
Açıklamasında kendisinin de sağlığın içinden gelen biri olduğuna değinen Milletvekili GÜVENÇ, meslektaşlarının Tıp Bayramını kutlayarak mesajında şu açıklamaya yer verdi:

“Toplumun sağlığı bireylerin sağlığı ile büyük ölçüde orantılıdır. Bu nedenle sağlıklı ve mutlu bir toplumun teşekkülü öncelikle sağlıklı bireylere bağlıdır. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve tüm toplumun en önemli hedefidir. Bu nedenle hekimlik mesleği, önemini hiçbir zaman kaybetmemiş ve kutsal bir meslek olarak kabul görmüştür. Hiç kuşkusuzdur ki bu alanda doktorlarımız, fedakârlıkları ve meslek aşkları sayesinde, yaratılmışların en üstünü olan insanın yaşam kalitesini yükseltmek ve bu yaşam kalitesinin aksadığı hallerde hastaları sağlığına kavuşturmak adına “kutsal bir mümessil” olarak bu önemli ve zor görevi üstlenmişlerdir.
En temel insan hakkı olan sağlıklı yaşama hakkının korunması için gösterdikleri titiz ve insanüstü gayretlerden dolayı doktorlarımıza ve her düzeydeki sağlık çalışanlarımıza minnettarız. Doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın gösterdikleri gayretler her türlü övgünün üzerindedir.

Bu vesileyle sağlık hizmetlerinin ülkemizde en üst seviyeye çıkarılması için fedakârca çalışan ve insanın en temel hakkı olan sağlık alanında hizmetleriyle katkılarda bulunan değerli doktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı'nı kutlar, doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini ister, çalışmalarında başarılar dilerim.”
Editör: Haber Merkezi