Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Afşin Şubesi Başkan Adayı Mustafa Kılıç, Afşin İş Mahkemesi’nin vermiş olduğu karar sonrası, “ Mahkeme bugün, karşı tarafın yani davacının seçim sonucuna yapmış olduğu itirazı ret etti ve mahkemece konulan tedbir de kaldırıldı. Yolumuz açıldı.” dedi.
Afşin İş Mahkemesi, TES-İŞ Afşin Şubesi’nin delege seçimlerine yönelik açılan davayı ret ettiği bildirildi. Kayyum tarafından önümüzdeki günlerde Tes-İş Sendikası Genel Kurulu yapacağı öğrenildi.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan TES-İŞ Afşin Şubesi Başkan Adayı Mustafa Kılıç, “ 18 Aralık 2013 te yapılan Tes-İş Afşin delege seçimleri tüm kamuoyu ve işçi arkadaşlarımızın bildiği gibi hür ve demokratik bir ortamda, eşit şartlarda bir seçim oldu. Bu yapmış olduğumuz seçimden Allah’ın izniyle sonra da tüm arkadaşlarımızın destekleriyle seçimden galip olarak çıktık. Demokrasilerde çoğunluk esastır. Bizim tüm iddiamız zaten seçimin demokratik şartlarda olmadığıydı. Demokratik ve eşit şartlarda seçim olduğu zaman biz bu seçimi kazandığımız her zaman ilan ettik. Onun içinde bu mücadeleden hiçbir zaman vazgeçmedik, sonuna kadar haklı olduğumuz bu mücadelede sonuna kadar da devam ettik. Bu seçimin sonucunda da tüm arkadaşlarımızla birlikte hep beraber kazandık. Ama demokrasiyi hazmedemeyen insanlar, kendi istedikleri şartlarda seçim olmasına rağmen bu seçime itirazda bulundular. Hatta kendi yapmış olduğu usulsüzlüğü mahkemede dava konusu ettiler. Bu olumsuzlukların sonucunda bizim işçilerimiz 5 ay sendikasız kaldı. Şuanda özelleştirme geldi kapıya dayandı. Bugün ortada enerjideki özelleştirmeler, Yatağan’da, Yeniköy’de. Biz hala burada iki adamın egosuyla uğraşıyoruz. Bin 500 kişi bu iş yerinde, bin 500 kişide taşeron işçi var, iki santralin işçilerinin kaderleriyle oynadılar. 6 aydır buyana bizimle uğraştılar, işçinin iradesi ve demokrasiyle uğraştılar. Ama sonuçta demokrasi kazandı, insanın hür iradesi kazandı. Bu seçim tüm camiaya ve işçilerimize hayırlı olsun.” dedi.
Kayyum heyeti gözetiminde genel kurul yapacaklarını kaydeden Kılıç, “Biz buraya saltanat süremeye ve buranın keyfini süremeye gelmedik. Şuanda önümüzdeki sürecin çok zorlu bir süreç olduğunun farkındayız. Bizler hiçbir zaman gayrimeşru güçlerin karşısında eğilmedik bundan sonrada eğilmeyeceğiz. Bundan sonraki süreçte özelleştirmelere çok ciddi bir şekilde mücadele edeceğiz. İşyerlerimizdeki olumsuzluklara karşı mücadele edeceğiz. Kısa bir süre içerisinde bu olumsuzlukların üstesinden geleceğiz. Yakında, Kayyum’un gözetimi altında bir genel kurul gerçekleştireceğiz ve ondan sonra yolumuza devam edeceğiz.”




Editör: Haber Merkezi