Genel seçimlere beş ay gibi kısa bir süre kala Mustafa Kemal Güven Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili aday adaylığını açıkladı.
Güven amacının; “Adalet ve kalkınma anlayışını düstur alarak, halktan ve haktan kopmayan, vizyon sahibi  bir algı ile aktif, sosyal, sinerji yaratabilen, fakir  fukaranın sesi ve bir o kadar da vakarlı, ben değil biz bilincinde özveri ile çalışan, hemşerileri arasında hiç bir ayrımcılık yapmayan, eşitlikten ve haktan yana tavır alan, bölgesine, ülkesine yılmadan yorulmadan hizmet edebilecek, bölge  insanının hakkı olan hiçbir şeyi almadan gitmem azim ve dirayetinde olan, gözü pek, başı dik, tuttuğunu koparan ve kopardığını halkı ile paylaşan kısacası bu unutulmuş toprakların kimsesiz evlatlarına kimse olacak  bir anlayışa sahip siyasi aktör olma derdindeyim.” dedi.
 
-“Afşin sanayileşme sürecinde geri kalmıştır”
Siyaseten Afşin’in bu gününe kadar gerekli desteği alamadığının altını çizen Mustafa Kemal Güven, “Afşin, Kahramanmaraş’ın 2. büyük ilçesidir. Türkiye’nin 5. büyük ovasının bulunduğu merkez önemli bir tarım sahasıdır, böyle olmakla beraber ne yazık ki siyaseten atıl bir bölge addedilmiş ve gerekli destekleri bugüne kadar alamamıştır. Bir tarım ve hayvancılık sahası olma özelliği, bugüne kadar maksimum düzeyde fayda oluşturacak politik alt yapı oluşturulamaması nedeniyle ekonomik ve yerel istihdam gerçekleştirilememiştir. Türkiye’nin birinci, dünyanın ikinci büyük termik santrallerini içerisinde barındıran Afşin, hinterlandında  takribi 3,5 milyar tonluk kömür rezervinin  % 75’lik miktarını kendi sınırlarında bulundurmaktadır. Türkiye için önemli bir enerji üretim sahası olması  sebebiyle de ülkemizin gözbebeğidir. Ne yazık ki bu meyanda da ilçemiz çevresel olumsuzluklarla boğuşurken sanayileşme sürecinde geri kalmıştır.” açıklamasında bulundu.
 
-“Afşin, 2011 genel seçimlerinde bölge siyasetinde yerini almalıdır”
“2011 genel seçimlerinde Afşin bölge siyasetinde yerini almalıdır” diyen Güven, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Siyasi zeminde söz sahibi olamamanın eksikliğindendir ki, var olan tabii zenginliklerini ve enerjisini tam kapasite kullanamamakta ve bölge için ergonomik bir katkı oluşturulamamaktadır. Bölge siyasetinde gerekli desteği kendisinde bulamayan ilçemiz çok küçük sorunlarla boğuşmak yerine, kendisinde bir farkındalık yaratarak bölge ve ülke siyasetine yeni bir vizyonla girmelidir. Ben mikro milliyetçi yani dar bir Afşincilik bakış açısı  içeren siyasi bir dil geliştirme hevesinde değilim. Aksine bölge ve ülke siyasetinde ekonomik ve kültürel bir bakışa sahip olan, hemşerilerinin taleplerine çözüm üretebilen, AK Partinin açılımına yakışır adalet ve kalkınma anlayışını düstur alarak, halktan ve haktan kopmayan, vizyon sahibi  bir algı ile aktif , sosyal, sinerji yaratabilen , fakir  fukaranın sesi ve bir o kadar da vakarlı, kimsesizlerin vaveylasına kulak veren, ben değil biz bilincinde özveri ile çalışan, hemşerileri arasında hiç bir ayrımcılık yapmayan,eşitlikten ve haktan yana tavır alan ,n bölgesine, ülkesine yılmadan yorulmadan hizmet edebilecek, bölge insanının hakkı olan hiçbir şeyi almadan gitmem azim ve dirayetinde olan, gözü pek, başı dik, tuttuğunu koparan kopardığını halkı ile paylaşan kısacası bu unutulmuş toprakların kimsesiz evlatlarına kimse olacak  bir anlayışa sahip  siyasi aktör olma derdindeyim.” şeklinde konuştu.
 Mustafa Kemal Güven konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Afşin yerel, bölge ve ülke siyasetinde zannedildiğinin aksine kendi bünyesinde gerekli donanım ve projeksiyonları içerisinde barındıran birikim ve derinlikte siyasi aktörleri olan bir ilçedir. Eshab-ı Kehf diyarında Yedi iklimin yedi güzel ve  yiğit adamını bağrında barındıran Afşin, 2011 Genel Seçimlerinde bölge siyasetinde yerini almalıdır tespitini hiç kimse abartılı bulamaz.
Ünlü bir siyaset ve devlet adamının dediği gibi “Halktan kopuk bir siyasetçi gelecek seçimi, iyi bir devlet adamı gelecek kuşakları düşünür” sözü gereğince, seçme eğiliminde olduğumuz kişi bir bütün, ülkenin ve bölgenin geleceği için önemli bir köşe taşıdır. İlkesiz bir siyaset vicdanlara hesap veremez. İçerisinde İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışından uzak, insan sevgisini arka plana itmiş, özveriden yoksun, kibirli  bir duruş bu onurlu topluma yakışan bir davranış olamaz. 2011 Genel Seçimleri Bölgemiz ve Ülkemiz için en doğru kazanımların elde edileceği  bir seçim olsun dileğiyle bütün hemşerilerimi en kalbi duygularımla selamlarım.”
 
Mustafa Kemal Güven Kimdir?
1967 Afşin doğumlu. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler -İşletme Fakültesi  Mezunu.
Anadolu Ajansı Arşiv Şefi olarak görev alan Güven, Halen Botaş İnternational Ltd. Şti.  BTC Ham Petrol Boru Hattında Kamu ve Halkla İlişkiler Yöneticisi (Sosyal Koordinatör) olarak görev yapmakta.
Güven’in SRAP (Sürdürelebilir Kırsal Kalkınma Projesi),SA 8000 Sosyal Sorumluluk ve Yönetim Sistemi İç Denetçiliği, HSE (Sağlık Emniyet-Çevre), ISO 14001, ISO 9001,OHSAS 18001, Problem Çözme ve Karar Verme Teknikleri, vb. bir çok alanda çalışma ve sertifikaları mevcuttur.
 
 
Editör: Haber Merkezi