MÜSİAD Kahramanmaraş Şube başkanı Atıf Şirikçi ve Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Başbakan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Yapılan ziyarete istinaden açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Şube başkanı, Başbakan Yardımcımıza olarak neler yaptığımızın izahatını verdik; diyen Şirikçi, "15 Temmuz tarihimize kara bir leke olarak girmiştir ama milletimizin kararlılıkla devletine ve demokrasisine sahip çıkmasıyla demokrasimiz bugün yeniden doğmuş ve demokrasi kazanmıştır.

Bundan dolayı (MÜSİAD) 28 Şubat'ta 17-25 Aralık, 'ta ve 15 Temmuzda milletin yanında olup demokrasiyi savunmuştur. Bundan dolayı Türkiye'de milli olan teşkilatların en önlerindendir. Sivil Toplum Kuruluşlarının Gayesi toplumdaki birliği beraberliği ve beraber hareket etmeyi sağlamaktır, ifadelerine yer verdi.

15 TEMMUZUN AKABİNDE MÜSİAD OLARAK ACİL BİR TOPLANTI DÜZENLEDİK

15 Temmuzun akabinde (MÜSİAD) olarak acil bir toplantı düzenledik diyen Şirikçi, "Sayın Başbakan Yardımcımıza bazı hassas konulardaki çalışmalarımız anlattık, 15 Temmuzun akabinde (MÜSİAD) olarak acil bir toplantı düzenledik. Bu darbenin ikinci boyutunun ekonomik olacağı yönündeydi ve bazı kararlar aldık. Bu kararlar doğrultusunda yatırımlara hız vererek yatırıma ve üretime devam sloganıyla yeni bir program başladık, tüm üyelerimize bu programı anımsatarak üretim yapmayı üretim yapılmadığı takdirde ülkenin bir yere gelemeyeceğini belirttik ve istişarelerinde bulunduk. 15 Temmuz Türkiye tarihinde kara bir lekedir ancak milletimizin kendi demokrasisine sahip çıkmasıyla dünya tarihine geçmiş milletin kendi demokrasisine sahip çıkması destanı olmuştur. Bizler (MÜSİAD) olarak Kahramanmaraş'ta yatırım yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte de diğer yatırımcı arkadaşlarımız taşın altına elini değil göğsünü siper ederek daha çok yatırım yapacaktır".

VEYSİ KAYNAK'TAN MÜSİAD'A TAM DESTEK

Şirikçi, "Arkadaşlarım bugüne kadar (MÜSİAD) camiası demokrasinin yanında olmuş ve demokrasiye önem vermiştir bundan dolayı Türkiye tarihinde (MÜSİAD)'ın yeri her zaman başkadır. Kurulduğumuz günden bu yana Sayın başbakan yardımcımız yanımızdaydı. Kahramanmaraş'ın her türlü problemleri karşısında kendisi ile birlikte istişare etmemiz gerektiğini ve bu noktada kendilerine düşen görevleri layıkıyla yerine getireceğini ifade ederek, (MÜSİAD)'ın önemini bize belirttiler. Öncelikle Sayın başbakan yardımcımıza bu yoğun çalışmaları arasında bizlere zaman ayırarak makamında kabul etmesinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum", dedi.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA BİR ARAYA GELECEĞİZ

Şirikçi, "Cumartesi sabahı Sivil Toplum Kuruluşlarıyla (MÜSİAD) çatısı altında bir kahvaltı yemeğinde bir araya geleceğiz, burada istişarelerimi devam ettirerek Kahramanmaraş'ın olması gereken yerde nasıl olur diye tartışacağız. Kahramanmaraş son dönemlerde siyasette ciddi yerlerde temsil edilmeye başlandı. Bu temsilin faydalarını şehir olarak görmeye başladık, bu doğrultuda sayın başbakan yardımcımıza bütün sivil toplum kuruluşları olarak sahip çıkmamız gerektiğini ve sivil toplum kuruluşlarının tamamını ve yaptığı icra atlardan dolayı Kahramanmaraş'a neler yapılabileceğini, ne tür yatırımlar yapılabileceği ve Kahramanmaraş en iyi şekilde nasibini alacağına inanıyoruz. Önümüzdeki süreci birliğimizi beraberliğimiz bozmadan Kahramanmaraş'ın menfaatini en önde tutarak çalışacağız. Bundan dolayı Sayın Başbakan Yardımcımıza ve diğer bakan ve müsteşar yardımcılarına misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz, dedi.

(MÜSİAD) İl Başkan Atıf ŞİRİKÇİ, Başkan Yardımcısı Mustafa BULUNTU. Başkan Yardımcısı Selahattin Sandaloğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Ökkeş KIR. Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyit BEYİT, Yönetim Kurulu Üyesi Haluk ŞERBETÇİ, Yaşar İSTER, Mehmet CİLVE, Yusuf ŞENEL ve Erdal KANBUR. Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Başbakan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak'ı, müsteşar yardımcılarını ve Bakanları makamında ziyaret etti.
Editör: Haber Merkezi