Afşin Belediyesi tarafından düzenlenen konsere katılan Sanatçı Murat Göğebakan, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin dünya genelinde tanıtılması gerektiğini belirterek, tanıtım konusunda kendisine düşen görevi yapacağını kaydetti.
Afşin Belediyesinin sosyal ve kültürel çalışmaları kapsamında Afşin’e gelen Anadolu Rock Müziğinin önemli isimlerinden Ünlü Sanatçı Murat Göğebakan, Afşinlilere unutulmaz bir gece yaşattı.
Afşin’e konserden birkaç saat önce gelen Ünlü Sanatçı Murat Göğebakan, Afşin-Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni gezdi. Ardından Afşin Atatürk Caddesi’nde düzenlenen konsere katıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı konserde Göğebakan, Afşin’in, Aşık Mahsuni Şerif’in kendisi için önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
Bir birinden güzel parçaları seslendiren Murat Göğebakan'ı dinlemek için alanı dolduran yüzlerce dinleyici, ünlü şarkıcıya alkışlarla destek verdi. Kendine has tarzıyla yaklaşık iki saat sahnede kalan Göğebakan, yeni çıkacak albümünden parçalar da seslendirdi.
Konser sırasında Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Ünlü Sanatçıya Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin tablosunu hediye etti. Başkan Aydoğan, “Yoğun bir sınav dönemi yaşadınız. Bu şehir sizin, bu ülke sizin, bu güzellikler sizin. Bizler sizler için, sizlere hizmet etmek için buradayız. Başarılarınızı kutluyorum, Türkiye’nin en güzel sesini alkışlıyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.
Konser sonrası  Yeşil Afşin Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Göğebakan, Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin dünya genelinde tanıtılması gerektiğini kaydetti. Göğebakan, “Danimarkalı yazar Andersen, Deniz Kızı diye bir hikaye yazmış ve Danimarka’da sahil kenarına deniz kızının heykelini yapmışlar. Bu heykeli yılda görmek için 40 milyon kişi dünyanın çeşitli yerlerinden geliyorlar. Gelip gördüklerinde insanın tepkileri, bu mumuymuş? Gittim bende gördüm ve kendi kendime bunumu görmeye geliyorlar? Bizler böyle şeyi ortaya çıkarıp koymayız bile dedim kendi kendime. Bizde açık hava tiyatrosu var dünya bizim orada. Şunu belirtmek isterim. Türkiye, dünya üzerinde en güzel yerde olduğu için dünyanın gözü burada. Bizler Türkiye olarak Eshab-ı Kehf gibi, Kırşehir-Cacabey Menderesi gibi tarihi zenginliklerimizi tanıtırsak burada bir din turizmi oluşur. Beraberinde Afşinli kardeşlerimiz ve Türkiye kazanır. Örneğin Vatikan’a yılda 1 milyar insan gidiyor ve ziyaret ediyor. Hepsi burada 1 dolar harcasa oraya 1 milyar dolar para girişi olur. Bu ciddi bir rakam. Bunları göz önünde bulundurarak bizim Eshab-ı Kehf gibi tarihi güzelliklerimizi dünyaya anlatmamız ve insanları buraya çekmemiz gerekiyor. Bunun alakalı ben arkadaşlarımıza bir takım şeyler söyledim ve arkadaşlarım bununla alakalı ellerinden gelenleri yapacaklar. “ dedi.
Ünü Sanatçı Murat Göğebakan, Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmelere ilişkin, "Üç beş kardeşimiz cahillik yapmışsa tamam ama şunu belirtmek isterim ben art niyetli adamın yanında olmam. 'Bizim çocuğumuzdur, cahillik etmiş' deriz ama bilerek bir şey yapanları ben kabul etmiyorum. Meslektaşım da olsa kabul etmiyorum" dedi.
Çözüm süreci ile ilgilide konuşma yapan Göğebakan, “Keşke bu çözüm sürecini yirmi yıl önce gerçekleşseydi de kardeş kardeş geçinip 600 milyar dolar teröre harcanmasaydı. Bu bizim memleketimiz, kimse bizi kabul etmez. Ben dünyanın her yerine gidiyorum ve şunu görüyorum bizi bizden başka kimse kabul etmez. Bunun için memleketimize sahip çıkalım, kendi kardeşlerimize sahip çıkalım, namusumuza ve ahlakımıza sahip çıkalım.” diye konuştu.
Programda ayrıca Afşin’in yerel sanatçıları da sahne aldı.
 
 
 
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi