Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimliğine 2007'de atanan Nöroloji Uzmanı Dr. Murat Gönen’in görevinden alınacağı yönündeki bilgiler üzerine harekete geçen köy ve mahalle muhtarları, Gönen’in görevini sürdürmesini isteyerek, ortak imza kampanyası düzenlediler.
Hazırladıkları metnin altına imza atıp mühürlerini basan köy ve mahalle muhtarları, dilekçeyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kahramanmaraş milletvekillerine gönderdiler.
4 sayfalık dilekçede 60 muhtarın imzasının ve mührünün bulunduğunu belirten muhtarlar, diğer muhtarlara ise ulaşamadıkları için imzalarının olmadığını ancak, bu muhtarlar ile de telefonla görüştüklerini, onların da destek verdiklerini ifade ettiklerini söylediler.
Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Gönen’in görev yaptığı süre içerisinde yaptığı hizmetler ile büyük takdir topladığını belirten muhtarlar, altına imza attıkları dilekçeyi kargo ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı ve tüm Kahramanmaraş Milletvekillerine gönderdiler.
Köy ve mahalle muhtarları ortak imzaladıkları dilekçede, şu cümlelere yer verdiler:
“Sayın Başbakanımız;
Aşağıda imzası olan biz muhtarlar olarak, Devlet Hastanelerinin yeni yapılanması sırasında başarılı bir şekilde görevini yürüten Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Gönen’in yerine başka bir doktorun görev yapacağını öğrenmiş bulunuyoruz.
Elbistan Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmede hizmet kalite standartlarında 85 puanla il birincisi oldu. Bu başarı Başhekim Dr. Murat Gönen Bey’in gecesini gündüzüne katması, özverili çalışması ve personeli ile halkına değer vermesi neticesinde alınmıştır. Böyle başarılı yöneticiler kolay yetişmiyor.
Dr. Murat Gönen Bey’in Elbistan Devlet Hastanemizde görevine devam etmesi halinde, halkımızın bundan mutluluk duyacağını bildirmek istiyoruz. Gereğini saygılarımızla arz ederiz.”
Editör: Haber Merkezi