AKMOD (Arama-Kurtarma-Moral-Destek) birimi, teşkilatı il geneline yaymak amacıyla Afşin’de mahalle muhtarlarıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi.
 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ve şehir merkezindeki 90 mahallede 1000’e yakın gönüllüsü olan AKMOD (Arama-Kurtarma-Moral-Destek) birimi, teşkilatı il geneline yaymak amacıyla Afşin’de mahalle muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.
Afşin İtfaiye Müdürlüğünde yapılan toplantıya; İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder, itfaiye amirleri, itfaiye eğitmenleri ve mahalle muhtarları katıldı.
İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder, burada yaptığı açıklamada, her bir hayatın ayrı bir önem taşıdığını, bu amaçla kurulan AKMOD biriminin Van Depremi’nde arama kurtarma çalışmalarına 42 kişilik bir ekiple katıldığını, Van’da bir hafta boyunca neredeyse ara vermeden çalışıldığını, 15 cesede ulaşılmasının üzüntüsünün, depremden 27 saat sonra enkazdan bir anne ile çocuğunun sağ olarak çıkarılmasıyla bir nebze olsun hafiflediğini vurguladı.

Hayat kurtarmanın mutluluğunun bütün meşakkatlerin ötesinde olduğunu belirten Küçükönder, şehrimizin birinci derecede deprem riski taşıdığını ve buradan hareketle her mahallede, eğitimli ve donanımlı arama-kurtarma gönüllülerinin bulunmasının elzem olduğunu ifade etti.
İtfaiye Daire Başkanının konuşmasının ardından, itfaiye eğitmenleri tarafından muhtarlara, yangın ve deprem farkındalık sunumu yapıldı.
Toplantının sonunda, mahalle muhtarlarına 30’ar kişilik İtfaiye-AKMOD mahalli afet gönüllülerinin teşkil edilmesi için listeler ve mahalle sakinlerine dağıtılmak üzere yangın tedbirleri bilgilerini içeren broşürler verildi.



Editör: Haber Merkezi