Kale Mahallesi Muhtarı Fatih Pemik, öğrencilerle bir araya gelerek muhtarlık mesleğini anlattı.

Ertuğrul Gazi İlkokulu öğrencileri hayat bilgisi dersi kapsamında işlenen yerel yönetimler konusunu Muhtar Pemik ile birlikte işledi.

3. sınıfların dersine giren Pemik, ““Ertuğrul Gazi İlkokulu 3. sınıf öğretmeni Hakan Yaşaroğlu’nun daveti üzerine okulu ziyaret ettik. Hayat bilgisi dersi konusunun yerel yönetimler olması sebebiyle öğrencilere muhtarlık görevleriyle ilgili bilgi verdim. Öğrencilerimiz görevimizle ilgili bizlere güzel sorular sordular ve bende dilimizin döndüğünce cevaplamaya çalıştım. Öğrencilerimizin en çok maddi durumu iyi olmayan kişilerin tespit edilmesi ve onlara ulaştırılan yardımlar dikkatlerini çekti. Bu konuda da Ramazan ayı öncesinde öğrencilerimizin de destekleriyle maddi durumu iyi olmayan birkaç aileye yardım ulaştırmak için çalışma yapmaya karar verdik. Öğrencilerimize ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. “ ifadelerine yer verdi.

Okul idarecileri ve öğretmenlere teşekkür eden Pemik, “Eğitime verilecek destek için her zaman göreve hazırım. Tüm öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi