Yeşil Afşin Gazetesi olarak başlattığımız 'Mahalle Mahalle Afşin Köşe'mizin bu haftaki konuğu Afşinbey Mahallesi Muhtarı Muzaffer Karabulut oldu.Muhtar Karabulut, mahallesinde yapılan hizmetleri ve yapılması gereken hizmetler hakkında açıklamada bulundu.
Afşin'de 35 yıldan buyana esnaflık yapan Muzaffer Karabulut, 30 Mart yerel seçimlerinde Afşinbey Mahallesinde muhtarlık seçimini kazandı ve görevinde 3. dönemine başladı. 

Afşinbey Mahallesi Muhtarı Muzaffer Karabulut," Afşin'in en güzel mahallelerinden biri olan Afşinbey mahallesinde muhtar olarak üçüncü dönemimi icra etmekteyim. Öncelikle bu görevi bana layık gören Afşinbey mahallesi sakinlerine teşekkür ve şükranlarımı sunmak istiyorum. Mahallemizin nüfusu 6 bin 500 civarında ve nüfusun çoğunluğunu sitede oturan vatandaşlarımız oluşturmaktadır. Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven göreve gelir gelmez Yeşilevler içersinde park ve sosyal tesis çalışmalarına başladı. Park ve sosyal alan çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Bu hizmetlerden dolayı Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven ve belediye çalışanlarımıza Afşinbey mahallesi adına teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.
Afşinbey mahallesinde yol ve kaldırım sorunlarının bulunduğunu belirten Karabulut, "Mahallemizde bulunan en önemli sorunların biri Belediye Dubleks Evlerinin kuzeyindeki yolun çevre yoluna bağlanması gerekiyor. Bu sorun çözüldüğü takdirde sanayiden gelen trafik büyük ölçüde rahatlayacak. Ayrıca mahalleye giriş ve çıkışların daha güvenli ve zaman kazandıracağını düşünüyorum. Mahallemizin nüfusunun büyük bir çoğunluğu Yeşilevler, siteler ve Belediye Dubleks evleri alanlarında oturuyor. Bu bölgelerde herhangi bir kaldırım çalışması yok. Bu sorun vatandaşlarımız tarafından büyük bir tepkiye neden oluyor. Mahalle sakinlerimiz ara sokaklarda kaldırım çalışmalarının biran evvel yapılmasını istiyor. Yetkililerimizden bu sorunun ele alınmasını istiyoruz. Arıca Sevinler Kooperatifi istikametinden inen yolun devamının çift şeritli olarak mezbahene yoluna bağlanması mahallemizde ulaşımı daha çok kolaylaştıracağını düşünüyorum. " ifadelerini kullandı.
Afşinbey mahallesinde 18 imar planındaki mevcut yolların ve sosyal tesislerin açılmasını isteyen Muhtar Karabulut,"Afşinbey Mahallesi olarak, Afşin Belediyesinin yapmış olduğu 18 imar planındaki mevcut yolların ve sosyal tesislerin açılmasını istiyoruz. Ayrıca Gülkent sitesinin batısından Mustafa Kemal Okuluna çıkan imar yolunun açılması öğrencilerimiz ve mahalle sakinlerine faydalı olacağını, geliş ve gidişlerde kolaylık sağlayacak. Mahallemizin en büyük sorunlarında biri Boşnak küme evleri, satılmış küme evleri ve Asri Mezarlık yolu üzerinde bulunan evlerin kanalizasyon sistemi büyük bir sorun. O bölgede yaşayan vatandaşlarımız bu durumdan çok şikayetçiler. Mahallemizde çevre yoluna kadar imar planı içerisinde fakat çevre yolunun öbür tarafında kalan bölüm imar dışında. Bu bölgede imar planı uygulanırsa vatandaşlarımız yerleşim yeri olarak tercih eder. Yetkililerimizin bu konuyu biran evvel çözmesini ümit ediyoruz." dedi.
Yerel seçimlerin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç'u, muhtarlardan oluşan bir heyetle ziyaret ettiklerini belirten Karabulut, "30 mart yerel seçimlerinin ardından Afşin'den muhtar arkadaşlarımızla birlikte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Başkanımız ziyaretimiz esansında Afşinbey mahallemize taziye evi ve muhtarlık bürosunun sözünü vermişti. Mahallelimiz adına Sayın Başkanımız Erkoç'tan bu sözün yerine getirilmesini istiyoruz. Afşinbey mahallemiz nüfus olarak büyük bir mahalle, taziye evine ihtiyaç var. Mahallemizin sorunlarını dinleyerek, sorunlarımızın aktarılmasına vesile olan Yeşil Afşin Gazetemize Afşinbey Mahallesi sakinleri ve şahsım adına teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Editör: Haber Merkezi