Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Muhsin Yazıcıoğlu parkının ikinci etabı hizmete açıldı.
Ahir Dağı eteklerindeki yaklaşık 500 bin metrekare alan üzerine kurulan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, düzenlenen törenle Kahramanmaraşlıların hizmetine sunuldu. Sentetik buz pistinden, halı sahalara, tenis kortlarından dev oyun parkurlarına kadar her türlü ayrıntının düşünülerek düzenlemesi yapılan parkın açılışı renkli görüntülere sahne oldu.
Açılışta konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, görev süresi içerisinde yüzlerce yeşil alanı hizmete açarak, vatandaşların hizmetine sunduklarını söyledi. Geçmişte insanların rahat bir nefes alıp, piknik yapabilecekleri alanları bulmakta zorluk yaşadığını ifade eden Poyraz, şöyle konuştu:
“Başladığımız günden bugüne kadar geçtiğimiz süreçte yüzlerce yeşil alanları sizlerin hizmetine sunduk. Bundan 15 yıl öncesine gittiğimizde buradan Kılavuzlu’ya giderdik. Fırnız’a giderdik. Ancak gittiğimiz yerlerde sosyal donatıların olmaması nedeniyle bir piknik yapma keyfi yaşayamazdık. Ama bugün baktığımız zaman uzaklara gitmeye gerek kalmadı. Her mahallemizde en az 3-5 pak yapıldı. Bunun yanında çok büyük parklara imza attık. Bugün açacağımız Muhsin Yazıcıoğlu parkı da ilimizin ihtiyacı olan sentetik kayak pistinden, çim sahalara, barbekü alanlarından oyun parkurlarına kadar her şey düşünülerek yapıldı. Bu proje, bütünlüğü itibariyle yukarı orman yoluna kadar düşündüğümüz bir çalışmaydı. Bundan sonraki gelen arkadaşlarımızda projenin devamını hayata geçirecektir. 500 bin metrekarelik bir alan ihtiva ediyor. Artık halkımızın gelip nefes alacağı, uzak mekanlara gitmeden her türlü sosyal donatının bulunduğu bir alan oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güzel günde, dünya kadınlar gününde de açmak ayrı bir güzellik. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan halkımıza, bürokratlarımıza, işadamlarımıza ve buranın yapımında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz.”
Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, işadamları, bürokratlar ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılışa vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi. Belediye bandosunun da seslendirdiği eserlerle renk kattığı açılış, parkın gezilmesiyle son buldu.
Editör: Haber Merkezi