Afşin Müftülüğü tarafından Suriyeli mültecilere gıda yardımı yapıldı.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla, Suriye Gönüllüleri Topluluğu Üyesi Muttalip Terzi’nin rehberliğinde 30 mülteci aileye,  gıda yardımı ve dini rehberlik hizmeti sunuldu.

Ayrıca, Afşin Müftülüğü  Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “Mülteci Kadınlar” konulu konferans düzenlendi. 

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü İlçe vaizi Elife Metin’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta iltica kavramı, İslamofobi, Suriyeli mülteciler ve ülkemizdeki durumları, mülteci kadınların yaşadıkları problemler, dini nikâh, cinsel istismar, ucuz işçilik, mültecilerin ülkemize entegrasyonunu hızlandırabilmek için maddi-manevi neler yapabileceği, kardeşlik ahlakının nelerin üzerine tesis edeceği, Hicret, ensar ve muhacir kardeşliği, mülteci sorunu ve Ensarı yeniden düşünmek gibi konulara değinildi.

 Merkez Kız Kur’an Kursu hafız öğreticisi Sultan Gür’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programımız Çobanbeyli Kız Kur’an Kursu öğreticisi Meltem Erkal’ın dualarıyla son buldu.

Editör: Haber Merkezi