Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, Müftülükte çalıştırılma üzere Bayan Kur'an Kursu Öğreticisi alımının yapılacağını belirterek son başvuru tarihinin 17 Aralık Pazartesi günü olduğunu belirtti.
Afşin Müftülüğü, Kur'an kurslarında görevlendirmek üzere fahri Bayan Kur'an Kursu Öğretici alımı yapacak. 17 Aralık Pazartesi günü başvurusu tamamlanacak olan müracaatlar, 18 Aralık’ta yapılacak sınavla alınacak.
Konu hakkında bilgi veren Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, “Diyanet işleri başkanlığımızın bizlere gönderdiği bir talimat ile D-Grubu Kuran kursu açabilme olanağını bizlere sağladı. Bu kuran kurslarını açabilmek için bazı şartlar ve mevcut. Nerede kuran kursu ihtiyacı varsa müftü gidip inceleme yapacak orada kurs açılmasına ve eksikliklerin giderilmesi için araştırma yapacak. Buna dayanarak bizde ilçemizde çalışmalara başladık ve kuran kurslarına karşı çok yoğun bir ilgi var ilçemizde. Dolayısıyla ilçemizde bu taleplerin bir kısmını müftülük olarak karşılıyoruz D-Gurubu 43 adet kurs açtık ama buna rağmen talepler devam ediyor halkımızdan. Geçtiğimiz hafta 4 adet daha kuran kursumuzu faaliyete geçirdik ve kuran kursu sayımız 47 ye ulaştı. Biz bu konuyu biraz daha geliştirmek için geçtiğimiz Cuma günü bir ilanda bulunduk. Kuran kursu öğreticiliği için Aralık 17’ye kadar müracaatları alacağız ve 18 Aralık’ta hazırlamış olduğumuz komisyonla bir sınav yapacağız müracaat eden vatandaşlarımıza yönelik. Daha sonra sınav başarışa göre sıraya konulacak. Bu işlemlerin ardından nerede kurs açılması gerekiyorsa ve orada gerekli şartlar yerine getirilmişse öğreticilerimizi oraya göndereceğiz. “ dedi.
Müftü yıldırım konuşmasını şöyle tamamladı:
“Öğreticilerde aradığımız şartlar, İmam Hatip Lisesi mezunu olmaları, yeterlilik belgelerinin olması, ilahiyat fakültesi mezunu olması tercih sebebi ama bunlar yoksa bile fahri öğreticileri görevlendiriyoruz.  Halkımız bu kuran kurslarına sadece kuran öğretimi olarak bakmasınlar. Kuran kurslarımız sosyal aktivite sağlayan bir mekan haline dönüşmüş, malumunuz üzere kadınlarımız dört duvar arasına sıkışmış veya sıkıntıları olan konumda kadınlarımız. Bunları özellikle doğu kesimi için geçerli. Kuran kurslarımız kadınlarımızın sosyal faaliyet için bir araya gelmelerini ve birbirlerine kaynaştırmak için çok faydalı oluyor.”
 
Editör: Haber Merkezi