Afşin İlçe Müftülüğü, öğle namazına müteakip Afşin Ulu Camii ve Afşin Belediye Düğün Salonunda 2 bin kişiye aşure ikram etti. Aşure programına Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can, Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar ve vatandaşlar katıldı.
Aşure programında konuşma yapan Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, “Bu yıl özellikle Afşinli bayanlara has olmak üzere aşure programı düzenlemek istedik. Çok güzel bir katılım oldu herkese çok teşekkür ediyorum. Sayın Kaymakamız Faik Arıcan, Belediye Başkanımız Fazlı Aydoğan ve daire amirlerimize çok teşekkür ediyorum bizleri kırmayıp bu programımıza katıldıkları için. Bilindiği üzere aşurenin içerisinde çok farklı malzemeler var. Nohuttan tutun, cevizine varıncaya kadar birçok malzemenin bir araya getirerek bir tatlı yapmış ecdadımız.   Bu aşurenin asıl anlamı farklı farklı düşünce ve görüşteki insanların aynı kulvarda olabileceği, aynı ideal için birleşebileceği ve bütün insanların kardeşçe görüp bu şekilde saygı ve sevgi içerisinde birleşebileceklerini gösteriyor. Ne kadarda farklı düşünsek ve farklı hedeflerimiz olsa da aşurede olduğu gibi birliğimizi ve beraberliğimizi koruyalım. Cenabı Allah bizlere ayrılık yaşatmasın birlik ve beraberliğimizi nasip etsin inşallah.”  dedi.
Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan ise, “Böyle anlamlı bir günde hep beraber bir arada olmanın anlamı gerçekten de başka, bizlere konuşmadan birbirimizle anlaşma fırsatı bulunuyor bizlere ve aşure de bu fırsatlardan biri. Muharrem ayı bizlere hem bir üzüntüyü haber veriyor ve bir kurtuluşu haber veriyor. Bir vesile ile bizlere bu olayları anlattığı gibi birimize hal ve hatır sormak, çocuklarımıza bir geleneği aktarma fırsatını sunuyor bize bu ay. Bunu daha da renklendirerek be daha çok katkı sağlayarak neredeyse Afşin’in tamamının bir araya gelerek anma ve kutlamaya dönüşeceği günleri görürüz inşallah. Bizde belediye olarak üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapmaya çalışırız. Rabbim bu ülkenin ve coğrafyanın üzerindeki kara bulutları dağıtsın inşallah. Herkesin Muharrem ayını kutluyorum.” şeklinde konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi