Kahramanmaraş İl Müftüsü Gevher:
“Afşin’e çok acil müftülük binası lazım”
Kahramanmaraş İl Müftülüğü ’nün her ay düzenlemiş olduğu “İlçe Müftüleri Toplantısı” bu ay Afşin’de yapıldı. Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher, Afşin’e çok acil bir şekilde yeni müftülük binası yapılması gerektiğini kaydetti.
Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen İlçe Müftüleri Toplantısı bu ay Afşin’de yapıldı. Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher başkanlığında gerçekleştirilen toplantı Afşin Kaymakamlığı Toplantı Salonunda düzenlendi. İlçelerden gelen müftüler, toplantı başlamadan Afşin Kaymakamı Faik Arıcan’ı da makamında ziyaret etti. Yapılan ziyaret ardından toplantıya geçildi.
Toplantı konuşma yapan Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher, her ay ilçe müftüleriyle bir araya gelerek istişare toplantısı düzenlediklerini belirtti. Müftü Gevher, “Tüm ilçelerimizin müftüleriyle beraber bu ayki toplantımızı Afşin’de gerçekleştirdik. Her ay ilçe müftülerimizle beraber toplanarak eksikliklerimiz var mı yok mu diye istişare yaparak hizmette verimliliği artırmaya çalışıyoruz. Bu ayki toplantımızın konusu 2012 yılının bir değerlendirmesini yapacağız ayrıca kuran kursu hizmetleri ve halkla olan ilişkilerimiz gibi konuları toplantımızda tartışacağız. Dolayısıyla bu bağlam hem 2012 yılını değerlendirdik hem de 2013 yılının programını hazırlamaya çalıştık. Malumunuz üzere Afşin’de bir yıldır müftü yoktu ve vekaleten yürütülüyordu, bu anlamda da yeni gelen müftümüz Yakup Yıldırım’ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerimizi de sunma fırsatını da bulduk. “ dedi.
-“Personel Sorununu %99’unu Çözdük”
İlçede personel sorununa da değinen Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher, “İlçelerimizde cami hizmetleri ile alakalı problemimiz vardı ama bu problemleri %99 oranında çözdük. Çünkü yeni atamalar gerçekleştirildi. Uzak yerlerimize hizmet veremiyorduk bu atamalarla birlikte bu sorunu da ortadan kalktı. Ayrıca kuran kurslarımızda da sıkıntılarımız yaşanıyordu fakat sıkıntı olan yerleri %95 oranında çözdük. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.
-“Merkezi  Sela Sadece Şehit Cenazesinde Verilecek”
Merkezi sela sistemi sadece şehit cenazesinde kullanılacağına vurguda bulunan Müfttü Gevher, “Merkezi sitem ezan ve sela verme konusunda bir takım sıkıntılar meydana geldi. Bu doğrultuda da Diyanet Başkanlığımız bu sistemi iptal etti ve herkes isteğe bağlı şekilde sela sistemini getirdi. Bu bağlamda isteyen istediği yerden ve camiden sela verdirebilecek. Biz sadece şehit cenazelerinin dışında merkezi sistemi kurulu olan il ve ilçelerimizde merkezi sistemde selası veriliyor. Çünkü bizim toplumumuzda şehitlerin ayrı bir yeri ve önemi var. Şehitlerimizin dışında merkezi sitem kullanılmıyor.” dedi.
-“Afşin’e çok acil müftülük binası lazım”
Afşin’e çok acil bir şekilde müftülük binasının yapılması gerektiğine vurguda bulunan Müftü Gevher ,“Afşin’e çok acil bir şekilde müftülük hizmet binası lazım. Müftülüğümüz İslam dininin temsil edildiği ve hizmetlerinin verildiği müstesna bir makamdır. Halkımızın ve Türkiye’nin da tamamı müftülüklerimize ayrı bir değer gösteriyor. Kahramanmaraş ve ilçeleri müftülüklerimize ayrı bir değer gösteriyor ve işlerinin bir çok bölümünü burada hallediyor. Afşin’e çok acil bir şekilde çok amaçlı toplantı salonu ve müftülük personelinin Afşin halkına daha güzel bir hizmet verebilmesi için müftülük hizmet binası lazım.” açıklamasında bulundu.
 
Afşin’de düzenlenen toplantı ardından heyet Kervansaray ’da düzenlenen öğle yemeğine geçildi. Kervansarayda düzenlenen toplantıya, Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.
Yemek sonrası konuşma yapan Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, “İhtiyaç halinde tarihe bağlı kalmaksızın ilçe müftüleri toplantısı tertip edilmektedir. Din hizmetlerimizi gözden geçirmek ve gelecek tarihteki hizmetlerin kritiğini yapmak için ilçe müftülerimizle beraber toplanıyoruz. Biz istedik ki Afşin’de gerçekleşen ilçe müftüsü toplantısında Afşin’in eşrafı ile ilçe müftülerimizi buluşturalım ve bu yemekte vesile olsun diye düşündük. Yemekte bizlere sponsor olan Sayın Mehmet Kıraç Bey’e ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.
Afşin Kaymakamı Faik Arıcan ise, “Her ay bir ilçemizde müftülerimiz toplanıyorlar ve kendi görev alanları ile alakalı istişarede bulunuyorlar ve bilgi alışverişinde bulunuyorlar. Bu uygulama aslında her kurum ve kuruluş için gerekli bir uygulamadır. Bizim ihtiyacımız olan her zaman bir arada ve beraber olmalıyız.” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi