Afşin İlçe Müftüsü Hayrullah Balta, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’i ziyaret etti.

Müftülük personelleri ve sendika yetilileriyle birlikte Başkan Güven’i makamında ziyaret eden İlçe İlçe Müftüsü Hayrullah Balta, Eshab-ı Kehf Camii Şerifi ve Külliyesi'nin yapım sürecindeki katkılarından dolayı Güven’e çiçek takdim etti.

Müftü Balta ve beraberindekilerin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutlayan Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Toplumun inşası ve aydınlanması sürecinde Diyanet Başkanlığımız ve din görevlilerimiz çok önemli roller üstlendiğini görüyoruz. Bunun en yakın örneği ilçemizde ibadete açılan Eshab-ı Kehf Camii Şerifi ve Külliyesi’dir. Bu sadece bir cami değil içerisinde gençlik merkezi, çocuk merkezi ve kütüphane bulunuyor. İnşallah bu külliyede de toplumun aydınlanma sürecine büyük katkılar sağlayacaklar. Bizleri düşünerek ziyarete gelen Afşin İlçe Müftüsümüz Hayrullah Balta, ve beraberindeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Her yıl 01 – 07 Ekim tarihlerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlandığını ifade eden İlçe Müftüsü Hayrullah Balta, “Hafta kapmasında Diyanet İşler Başkanlığımızca birçok etkinlikler yapılmakta. Fakat son iki yıl pandemi gölgesinde olduğumuz için kısıtlamalarla birlikte etkinliklerimizi yapamadık. Bu yıl şartların daha da düzelmesiyle birlikte Afşin Belediyesine ziyarette bulunduk. Dini ve hayri hizmetlerin sürdürülmesinde Başkanımızın da çok desteklerini gördük. Bu hafta dolayısıyla da Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e ziyarette bulunmak istedik, geçtiğimiz günlerde ibadete açılan Eshab-ı Kehf Camii Şerifi ve Külliyesi'nin yapım sürecindeki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Güven’de, Müftü Balta ve beraberindekilere Afşin Belediyesi tarafından üretilen lavantalardan elde edilen kozmetik ürünleri hediye etti.

Editör: Haber Merkezi