İstanbul’da yaşayan ve motosiklet tutkusu olan 4 kişi Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni tanıtmak için Türkiye turuna çıktılar.
Kahramanmaraş’ın en büyük tarihi eserlerinden bir tanesi olan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni İstanbul’da yaşayan ve motorsiklet tutkusu olan Murat Güngör, Ali Akın, Tahir Leblebici ve Faruk Koncal, Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni tanıtmak için Türkiye turuna çıktı.
Konu hakkında bilgi veren Eshab-ı Kehf Külliyesi ve Çevresini Koruma Yaşatma Derneği Başkanı Bekir Sıtkı Can, “Eshab-ı Kehf, ilçemizin en büyük tarihi eserlerinden bir tanesidir. Biz dernek olarak Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bugünde İstanbul’da yaşayan ve Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni gelip gören 4 arkadaşımız böyle bir karar almışlar. İstanbul’dan Afşin’e geldiler. Şimdide bu arkadaşlarımız Türkiye turuna çıkıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.
Motosiklet sürücüsü Murat Güngör ise, “ Arkadaşlarımla birlikte daha önce geldiğimiz Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni tanıtmak için böyle bir karar aldık. İstanbul’dan Afşin’e geldik. Şimdide yaklaşık 5 bin kilometre yapacağız ve her gittiğimiz yerde Eshab-ı Kehf Külliyesi’nden bahsedeceğiz.” diye konuştu.



  
Editör: Haber Merkezi