Fotoğraf sanatçısı, şair ve yazar Yasin Mortaş’ın çektiği “peygamber devesi” fotoğrafı, National Geographic uluslar arası fotoğraf yarışması doğa kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu.
National Geographic Türkiye'nin en iyi fotoğraf karelerini belirledi. Foto muhabiri Ara Güler, NTV program yapımcısı Oğuz Haksever, National Geographic Uluslararası Edisyonlar Fotoğraf ve Tasarım Editörü Darren Smith ve fotoğraf editörü Elizabeth Krist'in yer aldığı Türkiye jürisi, Türkiye’den yarışmaya katılan 5 bin 500 fotoğrafı değerlendirdi.
Bin 410 fotoğrafçının eserleriyle katıldığı yarışmada insan, doğa, mekan ve paylaşmak konularındaki fotoğraflar jürinin beğenisine sunuldu.
Jürinin değerlendirmesi sonunda doğa kategorisinde Kahramanmaraşlı Şair-yazar ve amatör fotoğrafçı Yasin Mortaş’ın “Peygamber devesi” adlı fotoğrafı üçüncü oldu.
Böylesine prestijli bir yarışmada ödüle layık görülmenin kendisi açısından mutluluk verici olduğunu ifade eden Mortaş, “Doğanın her zaman bakıldığında görülmeyen ihtişamını küçük bir kareyle de olsa paylaşmak ve yeryüzündeki bütün güzelliklerle ortak bir yerde buluşturmak çok güzel. Bu bitimsiz güzelliklerin insan için yaratıldığını, görmenin bakmaktan önce geldiğini, eğer ağaca bakarken, küçük bir esinti ile yaprağın salınışı ile bir kuşun ürpermesini görmüyorsak iç gözümüzün puslanan yanlarını silmemiz gerekir. Ödül alan fotoğrafımdaki yansıma da birebir aslını anlatıyor. Yeryüzü her zaman kendi orijinalliği ile kendini yansıtıyor ama biz, kendimizi yansıtırken, yansıttığımız gölgemiz bizle tekrar hareket etmiyor, yansıtıldığı yerde duruyor. Çünkü gölgemizde biliyor ki insan biraz sonra bir başka yere de kendine ait olmayan bir gölge bırakacak” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi