Türkoğlu ilçesine bağlı Beyoğlu beldesinde çiftçilik yapan Talip Polat, yurt dışından getirttiği silaj ve paketleme makinesi ile hasat yapmaya başladı. Günlük ortalama 300 dekar arazide hasat ve paketleme yapabilen makineyi kullanmaya başladığını belirten Polat, böylelikle iş yükünün çok daha kolaylaştığını söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada ise modern tarım tekniklerinin önemine değinildi. Açıklamada, makineli tarımın son dönem de Türkiye’de ve Kahramanmaraş’ta daha da yaygınlaştığı ifade edilerek, şu düşüncelere yer verildi:
“İlimizdeki büyükbaş ve küçükbaş hayvanların beslenmesinde başlıca yem faktörlerinden biriside silajlık mısır tarımıdır. Hayvanlardan yüksek verim alınabilmesi, iyi bakım ve besleme ile sağlanabilecektir. Bu bakımdan hayvan beslemede mısır silajı önemli bir yer tutmaktadır. Bilinçli hayvancılık yapan çiftçilerimiz ve işletmeler hayvanların beslenmesinde verimliliğin arttırılması ve zorlu kış aylarında yem ihtiyaçlarının karşılanmasında silajlık ürünlere ihtiyaç duyulmaktadır. Silajlık mısır tarımında çiftçilerimizin en büyük korkusu havaların yağışlı olmasından dolayı hasadı zamanında yapamamalarıdır. Bundan etkilenen Türkoğlu ilçesi Beyoğlu beldesi çiftçilerimizden Talip Polat yurtdışından getirtmiş olduğu sıra bağımsız silaj ve paketleme makinesi çiftçilerimizin yüzünü güldürdü.
Söz konusu ekipmanın günlük ortalama 300 dekar arazide hasat ve paketleme yapabildiği düşünülürse büyük ölçüde çiftçilerimizin mısır tarımı yapmasında ve hasatta bir rahatlama olması beklenmektedir.”
Editör: Haber Merkezi