Mobil Atölyenin İkinci Durağı Karagöz Köyü

Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, "Mobil Atölye ile Argon Kaynakçısı Yetişme Kursu"projesiyle Afşin köy ve kasabalarında bulunan işsizlere iş umudu doğduğunu belirtti.

Mobil Atölyenin İkinci Durağı Karagöz Köyü

Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, "Mobil Atölye ile Argon Kaynakçısı Yetişme Kursu"projesiyle Afşin köy ve kasabalarında bulunan işsizlere iş umudu doğduğunu belirtti.

13 Ocak 2010 Çarşamba 09:42
1932 Okunma
Mobil Atölyenin İkinci Durağı Karagöz Köyü

Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, ‘Mobil Atölye ile Argon Kaynakçısı Yetişme Kursu’ projesiyle Afşin köy ve kasabalarında bulunan işsizlere iş umudu doğduğunu belirtti.

 

Afşin Kaymakamlığı'nın desteği ile Afşin Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan Mobil Atölye Tanır Kasabası’ndaki eğitimi tamamladıktan sonra ikinci eğitimi Karagöz Köyünde başladı.

Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Göksun Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Canpolat ve Hulusi Ataç’ın yanı sıra köy muhtarları Karagöz Köyüne ziyaret ederek mobil atölye hakkında bilgi aldılar.

Kahramanmaraş Valiliği Hizmette Yarışıyoruz Proje yarışması kapsamında Afşin Kaymakamlığı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünce hazırlanan " Mobil Atölye ile Argon Kaynakçısı Yetiştirme Kursu" konulu proje Karagöz ve Kuşkayası köylerinde yaşayan işsizlere meslek edindirme kursu başladı.

İnsanların ayağına mesleki eğitimi götürmek için tasarlanan mobil atölye, Kahramanmaraş merkez ve ilçelerinden belediyelerin Afşin Mesleki Eğitim Merkezi’ne müracaat etmeleri durumunda müracaatta bulunan ilçe ya da kasabaya gidiyor.

Mobil atölyede eğitim gören öğrencilere hitap eden Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Mesleki Eğitim Merkezi Öğretmenleri tarafından verilen kursu başarıyla bitiren öğrencilerin iş bulmalarının kolaylaşacağını söyledi.

Arıcan, “ 2009 yılında Kahramanmaraş Valiliği “Hizmette Yarışıyoruz” konulu proje yarışması başlatmıştı. Bizde bu yarışmaya 16 projeyle katıldık ve bu projemiz ilk 40 proje arasından birinci oldu. Şuan gördüğünüz gibi Tanır Kasabasının ardından Karagöz Köyünde mobil atölyemiz hizmet veremeye başladı. Projemizin asıl amacı bölgemizdeki dev termik santrallerin işçi ihtiyaçlarını kapatmaktır. Biz kurslara öncelikle kamulaştırma yapılan bölgelerde başladık. Değerli öğrenciler hocalarımız sizlere bahsetmiştir. Argon kaynakçılığını öğrenmiş ve kurs belgesi olan gençlerimiz Türkiye’nin her yerinde hatta dünyanın çeşitli ülkelerinde iş buluyor. Bu yüzden ayağınıza kadar gelen bu eğitimi tamamlayın ve kurs belgelerinizi alınız ki birer iş sahibi olun. Bu projeyi hayata geçirmemizde başta Kahramanmaraş Valimiz, İl Genel Meclis Üyelerimizin büyük katkısı oldu. Aynı zamanda projelerimizin hazırlanmasında Mesleki Eğitim Merkezi Müdürümüz ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner457

banner372

banner432

banner464

banner373