Afşin Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilciliği ile Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afşin Temsilciliği, Mısır’da 529 kişi hakkında verilen idam kararı protesto etti.
Afşin Ulu Camiinde kılınan Cuma Namazı ardından toplanan kalabalık, Afşin Atatürk Caddesi üzerinden Eski Hükümet Konağı’na kadar yürüdü. 'Firavun Sisi hesap verecek', 'Zalimler için yaşasın cehennem', 'İhvan ezilme ümmet seninle', 'Ne kadar zindana da atsalar bizde bitmez Yusuflar' sloganları atan grup ellerinde ise 'Ya Allah Bismillah Allah-u Ekber', 'Mısır'a selam, direnişe devam', 'Kahrolsun İsrail', 'Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık' pankartları taşıdı.
Eski hükümet konağı önünde toplanan grup adına açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilcisi Kazım Kazım Bozkurt, “Bugün, Mısır’da darbecilerin yargı tiyatrosunda aldığı kararı protesto etmek, 529 masum kardeşimize sahip çıkmak için buradayız. İdamları durdurmak, 529 Mısırlı mazlum adına ses vermesi için insanlığın vicdanına seslenmek için buradayız. Özgürlük ateşiyle yola çıkan 529 kardeşimizin boynuna ölüm düğümü atmak için kurulan darağaçlarını özgürlük meşalesiyle yakmak için buradayız.” dedi.
Bozkurt, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dünyanın dört bir yanında yaşanan darbeler, antidemokratik yönetimler ve hukuksuzluklar Türkiye’deki demokrasinin önemini bir kez daha gösterdi. Memur-Sen olarak, 21. yüzyılın utanç vesikası olan başta Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Filistin ve Arakan olmak üzere yeryüzündeki tüm vahşetlerin, işkencelerin, katliamların, idamların son bulması için de uluslar arası kamuoyunu göreve davet ediyoruz. Zalimler tarafından ezilen ve susturulmak istenen bütün masum ve mazlum insanların yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Memur-Sen olarak, bir kez daha darbeleri, muhtıraları, operasyonları ve bütün antidemokratik oluşumları kınıyor, darbe ve başka kılıklara bürünmüş bütün antidemokratik müdahaleleri reddediyoruz. Bizim için Mısır’daki darbeci düzenin idam kararları hükümsüzdür. Katil Sisi Mısır halkına hesap vermelidir. Asıl yargılanması gereken SİSİ’dir. Buradan insanlığın vicdanına sesleniyoruz. Ey insanlık, Mısır’da insanlık idam ediliyor. Susma. Ey insanlık, Mısır’da insanlık öldürülüyor. Uyan dünya. Diren insanlık. Mısır’da insanlık asılıyor. Artık yeter de ve seyretme. Küresel adalet için, insanlığın ölmemesi için, insanı ve insanlığı yaşatmak için özgürlük meşalenle darağaçlarını yak. İdamları durdur. Kukla rejimlerin ve darbecilerin iktidarına son ver.”
Grup yapılan duayla sesiz bir şekilde dağıldı.
 

Editör: Haber Merkezi