banner479

Mısırdaki İdam Kararı Afşin’de Protesto Edildi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afşin Temsilciliği, Mısır’da 529 kişi hakkında verilen idam kararı protesto etti.

Mısırdaki İdam Kararı Afşin’de Protesto Edildi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afşin Temsilciliği, Mısır’da 529 kişi hakkında verilen idam kararı protesto etti.

19 Nisan 2014 Cumartesi 11:21
835 Okunma
Mısırdaki İdam Kararı Afşin’de Protesto Edildi
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afşin Temsilciliği, Mısır’da 529 kişi hakkında verilen idam kararı protesto etti.
Afşin Fatih Camiinde kılınan Cuma Namazı ardından Diyanet Sen ve Anadolu Gençlik Derneği Afşin Temsilciliği adına basım açıklaması yaparak Mısır’da 529 kişi hakkında verilen idam kararı protesto edildi.
Toplanan grup adına basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Afşin Temsilcisi Tahir Özden, Mısır’da yaşanılan olaylara sesiz kalınmamasını istedi.
Dış güçler Mısır’ı karıştırdılar. Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi’yi tutuklayarak cezaevine atılar. Mısır'da halkın oyları ile seçilmiş bir hükümet 3 Temmuz'da darbe ile görevden uzaklaştırılmış, akabinde darbeye tepki gösteren sivil halka karşı dünyanın gözleri önünde katliam yapılmış ve hukuksuz bir şekilde binlerce insan tutuklanmıştı. 24 Mart tarihinde 20 dakika süren bir duruşma sonrası 529 Müslüman Kardeşler üyesi hakkında idam kararı alınmıştır. 28 Nisan'da 670 kişi hakkında daha idam kararı verileceği söylenmektedir. Bu kişilerin tek suçu, seçilmiş hükümete karşı yapılan darbeyi protesto etmiş olmalarıdır. Alınan idam kararlarının hiçbir şekilde insan hakları, özgürlükler ve adaletle bir ilgisi yoktur. Bu idam kararları bir insanlık suçudur.” dedi.
Kalabalık yapılan dua ardından olaysız bir şekilde dağıldı.





Son Güncelleme: 19.04.2014 11:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner471

banner457

banner372

banner432

banner464

banner373