Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil:
“Mısır’da zulüm ve haksızlık var.”
Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Göksun’a bağlı Esenköy Köyün ’de inşaatı devam eden okulda incelemelerde bulundu.
Afşin’de faaliyet gösteren Feyme İnşaat tarafından Nisan 2013 yılında inşaatına başlanılan okulda Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, il genel meclis üyeleri ve partililer incelemelerde bulundular.
Okul hakkında geniş bilgi veren Feyme İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ebubekir Tahiroğlu, okulun Eylül ayı sonunda tamamlanacağını kaydetti.
Daha sonra konuşma yapan Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, AK Parti’nin birinci hedefinin bütün insanlara en iyi şekilde eğitim vermek olduğunu kaydetti. Pakdil, “ Esenköy Köyümüzün ilkokulunun inşaatındayız. Nisan ayında başlamış bir okul inşaatı ve önümüzdeki eğitim-öğretim sezonuna yetişecek. Yapılan okulumuza emeği geçenlere canı gönülden teşekkür ediyoruz. AK Partinin birinci önceliği bütün insanları birer meslek sahibi yapmaktır. Eğitilmiş insan gücü son derece mühimdir. İnsan kaynağı bir ülkenin en zengin kaynağıdır. Yeraltındaki ve yerüstündeki kaynaklarından daha önemli olan husus o ülkenin insanlarıdır. Çünkü bu zenginliklerin hepsinin kullanacak olan ve bunlardan faydalanacak olan insanlarımızdır. Bizim hedefimiz bütün insanlarımızı en iyi şekilde eğitmek hedefimizdir. Dünya artık küçülmüştür ve bu düzen içerisinde dünyanın her yerinde mesleğini icra edecek insanlarımıza ihtiyaç vardır bu da eğitim-öğretim faaliyetleri sayesinde olacaktır. Anaokulundan tutunda üniversitemize kadar olan süreç bu bakımdan çok önemlidir.” dedi.
Pakdil konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Burada yapılan okulumuzda engelli kardeşlerimiz için asansör ve engelli rampalarının konulması son derece mühimdir. Bu bizim insanlarımıza nasıl yaklaştığımızın tipik bir örneğidir. Bilindiği üzere engelli kardeşlerimizle alakalı olarak en son bir kanun çıkarttık. Engelli kardeşlerimizin diğer insanlarımız gibi her türlü haktan, her türlü eğitimden sağlıklı olan insanlarımız nelerden faydalanmaktaysa onlarında aynı şekilde faydalanmalarını hedeflemekteyiz. Bunları da büyük ölçüde gerçekleştirdik. Eksikliklerimizi de gidermek için çalışmalarımız devam etmekte. Eğitim bizim birinci önceliğimizdir. Bu memlekette hiçbir insanımızın eğitimsiz kalmasını istemiyoruz.”
 
-Mısır’da yaşanılan olaylar
Mısır’da yaşanılan olayları da değerlendiren Pakdil şunları kaydetti:
“Mısır’da yaşanan olaylarda biz Türkiye olarak haktan, hukuktan ve hakikatten yanayız. Burada bir kısım insanlar şu veya bu sebepten, dünyevi bir kısım mazeret ve gerekçelerle bir haksızlığın yanında durabilir, haksızlığa destek vermiş olabilirler ama biz hiçbir zaman haksızlığa prim veremeyiz. Kendi program ve çalışmalarımızda hiçbir zaman çifte standartlara yol vermedik. Mısır’da hakikaten zulüm ve haksızlık var. Kendi ülkesindeki insanlarına, halkına karşı acımasız bir şekilde güç kullanıyor, silah kullanıyor ve keskin nişancılarla bilerek ve gözeterek bazen ise hiç gözetmeksizin kendi insanlarını vuruyor. Şuana kadar 4-5 bin insanın öldüğü söyleniyor ve bu ölenlerin içerisinde bebekler, çocuklar ve kadınlarda bulunuyor. Hiçbir ayrım yapılmadan bu katliam devam ediyor. Mısır’da katliama katliam diyemeyen, darbeye darbe diyemeyen Avrupa Birliği ülkeleri ve diğer batılı ülkeler kendilerini tekrar bir sınava çekmelidir. İnsan hakları beyannamesinde bahsetmek ayrı bir şeydir, insan haklarının uygulanması ayrı bir olaydır. Biz insan haklarının her yerde uygulanmasını istiyoruz. Mısır’daki zulüm biran önce son bulmalıdır ve Mısır Cumhurbaşkanı ve tutuklanan siyasi liderler derhal serbest bırakılmalıdır. Biran önce seçimlere gidilmelidir ve yeni meclis ortaya çıkmalıdır. Buradaki hedefimiz sandığın tekrar milletin önüne koyulması, demokraside esas olan sadıktır. “
Editör: Haber Merkezi