Kahramanmaraş Baro Başkanı Metin Doğan, Mısır'da ordunun yönetime el koymasına ilişkin, "Mısır ordusu kışlasına çekilmeli, sivil yönetim ve Mısır halkı üzerinde vesayet oluşturma çabalarından vazgeçmeli, anayasanın askıya alınmasına ilişkin kararını geri çekmelidir" dedi.
Doğan, yaptığı basın açıklamasında, Mısır'da militarist güçlerin demokratik yollarla seçilen iktidara karşı gerçekleştirdiği darbeyi şiddetle ve nefretle kınadıklarını söyledi.
Mısır tarihinde ilk defa yapılan özgür ve serbest seçimlerle belirlenen parlamentonun kapatıldığını anımsatan Doğan, şöyle konuştu:
"Uluslararası güç odakları tarafından desteklenen bu faşist girişim, Mısır ve bölge halklarının kendi geleceğini tayin etmelerini engellemeyi amaçlamaktadır. Bu antidemokratik girişim, azınlığın çoğunluğa tahakkümüdür. Bu nedenle, halk tarafından göreve getirilen Mısır'ın sivil yönetiminin görevine devam etmesini sağlayacak bölgesel ve küresel nitelikteki bütün baskı araçları devreye sokulmalı ve darbe en kısa sürede sona erdirilmelidir."
Mısır halkının özgür iradesine saygı duyulması gerektiğini vurgulayan Doğan, "Mısır ordusu kışlasına çekilmeli, sivil yönetim ve Mısır halkı üzerinde vesayet oluşturma çabalarından vazgeçmeli, anayasanın askıya alınmasına ilişkin kararını geri çekmelidir" diye konuştu.
Demokrasi savunuculuğu yapanların Mısır'da sessiz kaldığına işaret eden Doğan, şunları kaydetti:
"Mısır'da demokratik bir süreçle halkın desteğini alarak göreve gelen Cumhurbaşkanı Mursi'ye yönelik yapılan darbeye karşı uluslararası toplumu ve demokratik ülkeleri tutum almaya, Mısır halkının kendi hür ve özgür iradesiyle göreve getirdiği sivil yönetime destek vermeye çağırıyoruz."
Doğan, Adnan Menderes ve arkadaşlarını da rahmetle, minnetle andıklarını sözlerine ekledi. - Kahramanmaraş
 
Editör: Haber Merkezi