Kahramanmaraş'ta yaklaşık 50 sivil toplum kuruluşunun üyeleri, Mısır'da güvenlik güçleri tarafından demokrasi yanlılarına ateş açılmasına tepki gösterdi

Kahramanmaraş'ta bir grup vatandaş, Mısır'da güvenlik güçleri tarafından Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda demokrasi yanlılarına ateş açılmasını protesto etti.
Kentte faaliyet gösteren 50'ye yakın sivil toplum kuruluşunun üyeleri ile vatandaşlar, Atatürk Meydanı'nda bir araya gelip dövizler ve sloganlarla darbecilere tepki gösterdi.
Kahramanmaraş Platformu adına açıklama yapan Yusuf Bülbül, Mısır'da bir insanlık suçu işlendiğini, uluslararası anlaşmalar, tüm hukuki normlar, insan hak ve özgürlüklerinin ihlal edildiğini söyledi.
Alçak ve hain saldırıyı lanetlemek için bir araya geldiklerini belirten Bülbül, şöyle konuştu:
"Darbeye karşı onurlu bir şekilde günlerdir meydanları doldurarak direnen Mısırlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Mursi'nin ve İhvan'ın yanında olduğumuzu Kahramanmaraş'tan bütün dünyaya duyurmak için toplandık. Varlık sebebi ve görevi, ülkesinin, halkının güvenliğini sağlamak olan silahlı kuvvetler, ne yazık ki İslam coğrafyasında alışılagelen şekliyle bir kez daha tarih sahnesine çıkmıştır. Silahlı kuvvetler, seçilmiş meşru yönetime müdahalede bulunarak tarihte lanetle anılacak bir darbecilik örneği daha sergilenmiştir. Mursi'yi ve İhvan'ı yalnız bırakmak, Mısır'ı firavunların uşaklarına teslim etmek, Şam'ı, Kudüs'ü ve Kahire'yi, ABD, İsrail ve yandaşlarına teslim etmek demektir."
Grup, Kur'an-ı Kerim'den ayetler okunması ve dua edilmesinin ardından dağıldı.
 
Editör: Haber Merkezi