Kahramanmaraş'ta İslam Dünyası Dayanışma Platformu üyeleri Mısır ve Suriye'deki Müslümanlar için basın açıklaması yapıp dua etti.
Ulu Cami önünde toplanan 33 sivil toplum kuruluşunun üyeleri, İslam Coğrafyasında akan kanın durması için dua etti. Mısır bayrakları taşıyıp, Mursi Posterleri taşıyan grup, Rabiatül Adeviyye meydanında direnişini sürdüren Mısırlılara selam gönderen grup, Suriye'de de Esad zulmünün biran önce son bulmasını istedi. Tekbir getirip, sloganlar atan grup adına hazırlanan beyannameyi okuyan Platform Sözcüsü Haki Demir, Osmanlı'nın tarih sahnesinden çekilmesiyle birlikte, yeryüzünün şeytanın ikametgahı haline geldiğini söyledi. Mısır ve Suriye başta olmak üzere tüm İslam coğrafyasında yapılan katliamlara sessiz kalınmasının temel sebebinin bu olduğunu dile getiren Demir, şunları kaydetti:
"Batının ve Batılılaşmış doğunun katliamlara karşı takındığı tavrından anlıyoruz ki dünya, muhtevasında hiçbir insani ölçünün olmadığı, şeytan imparatorlukları tarafından işgal edilmiştir. Şeytani özellikler o kadar bariz hale geldi ki, kendi menfaatlerini bile takip edemez oldular. Dünyada insanlık öldü. Buna mukabil Rabiatül Adeviyye meydanında yeniden dirildi. Eğer orada yeniden dirilmeseydi kıyamet kopacaktı. Zira kıyamet alametlerinin muhtevasında görülen en önemli özellik dünyada insanlığın kalmayacağına dalalettir. Rabiatül Adeviyye meydanı ve oradaki yiğit kahramanlar dünyayı ve insanlığı kurtardılar."
Dünyanın her neresinde yaşanırsa yaşansın, bu katliamların asla o ülkelerin iç meselesi olamayacağını işaret eden Demir, "Mısır'da, Suriye'de Filistin'de vesair bütün İslam ülkelerinde yaşanan hadiseler o ülkelerin iç işleri değildir. Biz Türkiye'de yaşıyoruz ama Misak-ı Milli bizim dünya görüşümüz için çok küçük kalır. Müslümanlar için vatan, Müslümanların yaşadığı her yerdir. Misak-ı Milli bizim dünya görüşümüzün ancak has bahçesi olabilir. Bu sebepledir ki, yeryüzünün her neresinde bir Müslüman yaşıyorsa biz oradayız" diye konuştu.
Tekbir ve sloganlarla devam eden açıklamanın ardından bazı grup üyeleri Mısır'daki direnişe destek vermek için kurulan çadırda bir hafta nöbet tutacak.
Editör: Haber Merkezi