Afşin'de, anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için Pazartesi günü okullar açıldı.
Yeni eğitim yılında anaokulu ve ilkokul 1. sınıfa ilk adımını atacak öğrenciler uyum eğitimi sebebiyle 8 Eylül Pazartesi gününden itibaren okula gitti. Bir haftalık uyum eğitiminin ardından tüm öğrenciler 15 Eylül’de ders başı yapacak.
Uyum eğitimi kapsamında okul velilere ve çocuklara tanıtılacak, sınıfta uyulacak basit kurallar anlatılacak. Okula yeni başlayan çocukların birbiriyle tanışmasının sağlanacağı uyum eğitimi kapsamında öğrencilere oyunlar oynatılacak ve resim yapma, hikaye okuma gibi etkinlikler yapılacak.
Sınıf öğretmenleri 1.sınıflar için hazırlanan öğretim materyallerini bu hafta boyunca kullanacak.
Okullarda rehber öğretmenler de sürece aktif olarak katılacak.
Uyum eğitiminden veliler de yararlanacak. Veliler, çocuklarının eğitimi konusunda daha duyarlı olmaları, öğrenciyi tanımaları konularında bilgilendirilecek.
Ayrıca velilere okul, öğrenci ve veli ilişkisi, öğrencilerde oluşabilecek kaygılar ve velilerin alabileceği tedbirler konularında da bilgilendirme çalışmaları yapılacak.
Çocukların okula uyumlarını kolaylaştırabilmek için uygun ve gerekli görülen zaman ve şartlarda veliler sınıf ortamına alınabilecek.
Öğrencilere yaka kartı takılacak. Böylece öğrencilere, okul ortamında yönetici, öğretmen ve personel tarafından isimleriyle hitap edilecek.
Uyum eğitiminde çocukların ev ortamı gibi sınıf ortamını da benimseyebilmeleri için bir dizi etkinlikler düzenlenecek.
Editör: Haber Merkezi