Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından kurulan trafik istasyonuna gelen anaokulu öğrencileri, görevli polislerden kask takma, emniyet kemeri, trafik kuralları ve trafik ışıkları konularında bilgi aldı.
Emniyet kemeri uyarılarına dikkatlice dinleyen minik öğrenciler, aileleriyle arabaya bindiklerinde emniyet kemeri takmaları ve kırmızı ışıkta geçmemeleri konularında ailelerini uyaracakları sözünü verdi. Trafik eğitimin ardından programa katılan polisler, öğrencilerle çeşitli oyunlar oynadı.
Emniyet Müdürü Metin Aşık, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukların geleceğin teminatı olduğunu belirterek, söz konusu projeyle öğrencilerin hem eğlendiğini hem de bilgilendiğini kaydetti.
Öğrencileri eğlendirilerek trafik kurallarını anlattıklarını ifade eden Aşık, şöyle konuştu:
"Proje kapsamında emniyet kemerinin gelecek için öneminden bahsediyoruz. Çocuklarımız bisiklete binerken kas takmaları konusunda eğitimler veriliyor. Önemli gördüğümüz konulardan biri de ışık kurallarıdır. Yaya geçitlerinde kırmızı ışık ve yeşil ışıkta ne yapmaları gerektiğini arkadaşlarımız anlatıyor. Bu bilgiler verilirken çocuklarımız hem eğlendiriliyor hem de bilgilendiriyorlar. Gelecek için bu projenin önemli olduğunu düşünüyorum."
Programın sonunda öğrencilere boyama kitabı, balon ve şeker ikram edildi.
Editör: Haber Merkezi