Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında, Afşin-Elbistan Bölgesi’nde linyit kömürü madenciliği yapılması ve elektrik üretimi konusunda işbirliği anlaşması imzalandığını söyledi.MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Türkiye adına işbirliği anlaşmasına imza koyan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından Afşin-Elbistan arasında yeni santrallerin inşa edileceğin açıklandığını ifade ederek, yeni santrallerin Afşin ve Elbistan’da yaşamı zorlaştıracağını ve Kahramanmaraş’ı da yaşanmaz bir hale getireceğini bildirdi.

Üretime ve istihdama hiçbir zaman karşı olmadıklarını vurgulayan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, özelleştirmelere ve sağlıksız yatırımlara karşı olduklarını kaydetti. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dedeoğlu, Afşin-Elbistan Termik Santrali’ne bölgede hava kirliliğine neden olduğundan dolayı cezai işlem uygulandığına işaret ederek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Afşin-Elbistan Termik Santrali hava kirliliğine neden olmaktadır. Temiz hava ve temiz çevre insan sağlığı için çok büyük önem taşımaktadır. Ülke olarak, enerji üretimi konusunda insan sağlığına zarar vermeyecek enerji türlerine yönelmeliyiz. Yenilenebilir enerjiye konusunda çalışmalar artırılmalıdır. Yeni santraller, Kahramanmaraş’ı yaşanmaz hale getirir. Bu nedenle, yapılan anlaşmalar yeniden gözden geçirilmelidir.”

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, AKP iktidarı döneminde gelir ve istihdam sağlayan çok sayıda yatırımın satıldığını hatırlatarak, “Köprüleri, fabrikaları, limanları ve kömür havzalarını yabancılara satmışlardır. Önümüzdeki günlerde hastanelerin ve okulların da özelleştirileceği konuşulmaktadır. Bu ülkeye ve bu güzel insanlara yazık ediyorlar. Milli kuruluşlarımızı teker teker elden çıkarıyorlar. Türkiye’yi ve Kahramanmaraş’ı yabancılaştırıyorlar. Afşin Elbistan Termik Santrali’nde özelleştirmeye karşıyız.” şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi