Milli Yüzücü Sevilay Öztürk Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'u ziyaret etti.

Brezilya'nın Rio kentinde 7-18 Eylül 2016 tarihlerinde yapılacak olan 2016 Rio Paralimpik oyunlarına (engelli olimpiyat oyunları) 1920 Maraş Spor Kulübü Engelliler Yüzme Takımı Sporcusu Sevilay Öztürk davet edildi. 2016 Rio Paralimpik oyunlarında yüzme branşında Beytullah Eroğlu, Özlem Baykiz ve Sevilay Öztürk ülkemizi temsil edecekler. Üç sporcu da Kahramanmaraşlı olup Kahramanmaraş Engelliler Spor Kulübü'nde Antrenör Osman Çullu tarafından yetiştirilmiş ve ülke sporuna kazandırıldı.

Beraberinde Engelliler Yüzme Milli Takım Antrenörü Osman Çullu ile Kahramanmaraş Engelliler Spor Kulübü ve 1920 Maraş Spor Kulübü Bedensel Engelliler Yüzme Takım Antrenörü Ali Uzun'la birlikte Başkan Erkoç'u ziyaret eden Engelli Milli Yüzücü Sevilay Öztürk, olimpiyatlarda şampiyon olma sözü verdi.

Ziyarette basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Başkan Erkoç: "Rio'da yapılacak olimpik yüzme yarışmalarına Kahramanmaraş'tan Milli Yüzücümüz Sevilay Öztürk'ü yolcu ediyoruz. Bu bizim için çok güzel bir olay. Kahramanmaraş'ımızın dünya çapında Sevilay Öztürk kardeşimiz tarafından temsil edilmesi bizi çok mutlu etti.

Sevilay kardeşimizden inşallah büyük başarılar bekliyoruz. Olimpiyat şampiyonluğu bekliyoruz. Çok mutluyuz, çünkü olimpiyatlara gidecek üç sporcumuz, Osman Çullu hocamızın öğrencileri ikisi İstanbul'dan katılıyor ama Kahramanmaraşlı, bir tanesi de Kahramanmaraş'tan olması bizleri ziyadesiyle mutlu etti.

Sevilay Öztürk kardeşimiz İnşallah Ay Yıldızlı Al bayrağımızı göndere çektirecek, İstiklal Marşımızı okutacak. O gururu, onuru hep birlikte yaşayacağız. Geleceğin sporcusu olacak, kendisi daha yeni başladı.

Biz inanıyoruz ki 2020 olimpiyatlarında da 2024 olimpiyatlarında da Sevilay Öztürk kardeşimizin Ay yıldızlı Al bayrağımızı dalgalandıracağı inancındayız.

Spor çok önemli. Bugün Sevilay sporla birçok tarihi başarılara imza atıyor. Türkiye genelinde ve dünya genelinde bir çok başarıları var. Bunların devamını bekliyoruz. Biz her zaman kendisinin yanındayız ve desteğimiz devam edecek.

Biliyorsunuz biz Büyükşehir Belediyesi olarak spora çok büyük önem veriyoruz. Yeni spor tesisleri yapıyoruz. Şu anda ilimiz genelinde 7 bin civarında öğrencilerimiz Yaz Spor Okullarında eğitim görüyorlar. Bunun haricinde destek verdiğimiz birçok amatör spor kulüplerimiz var. Futbol başta olmak üzere, basketbol, yüzme, voleybol gibi birçok alanda başarılara imza atıyoruz.

Sevilay kardeşimizin başarısı inşallah diğer engelli kardeşlerimize de örnek olur. Sevilay'ın başarısı tarihi bir olay. Gerçekten kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Sevilay kardeşimiz birçok imansızlıklara rağmen çok başarılı. Buradan hareketle bütün gençlerimizi spor yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Engelli Milli Yüzücümüz Sevilay öztürk ise yaptığı kısa açıklamada, Rio'dan şampiyon olarak dönmek istediğini söyledi.

Resim galerisi:

Editör: Haber Merkezi