Afşin Orman İşletme Şefliği, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Erçene Mahallesinde fidan dikimi gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği 'Türkiye Yüzyılı' vizyonu çerçevesinde 'Türkiye Yüzyılına Nefes' temasıyla düzenlendi. 81 ilde 1023 farklı lokasyonda yine her yaştan on binlerce vatandaşın katılımıyla 4 milyon adet fidan toprakla buluşturuldu.

Bu kapsamda Afşin’de de gerçekleşen fidan dikiminde konuşan Afşin Orman İşletme Şefi Emin Selbisu, “Milli Ağaçlandırma Günü, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan genelge ile 11 Kasım 2019 tarihinden itibaren ülkemizde 'Milli Ağaçlandırma Günü' olarak kutlanmaktadır. 2019 yılında, 13,8 milyon fidan, 2020 yılında 4,5 milyon fidan ve 2021 yılında ise 5,2 milyon fidan toprakla buluşturuldu. Bu yıl ise 4 milyon fidan toprakla buluşmuş oldu. Tüm katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Geleceğin yüzyılına nefes olmak için fidanlarımızı dikmeye devam edeceğiz” dedi.

Erçene Mahallesinde bulunan taşocağı mevkiinde gerçekleşen ağaçlandırma programına Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Gümüşay, Emniyet Müdürü Hamdi Karakuz, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Safi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, Afşin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Alparslan Ceren, Erdem Hurman, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Muhammet Kayapınar, TEMA Vakfı İlçe Temsilcisi Rıfat Köş, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi