Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanlarının ve milletvekillerinin tutuklanmalarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Türkiye bir hukuk devleti hukuk karşısında herkes eşittir” dedi. 
Kahramanmaraş’ta bir dizi ziyaretlerde bulunan eski Kültür ve Turizm Bakanı Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, kitap fuarını ziyareti sonrası yaptığı açıklamada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ünal, “Türkiye bir hukuk devleti ve hukukun karşısında herkes eşittir. Dolayısıyla ortada bir durum varsa bu şu anlama geliyor ki yargı, kendi bağımsız yasal süreçte işletiliyor. Tabii ki siyasetin herhangi bir şekilde bu yargı sürecine müdahil olması ya da devam eden bir yargı süreciyle ilgili yorumda bulunmasın doğru değildir. Bu bir hukuki süreci, bu süreci takip ediyoruz. Ama şunun bilinmesi gerekiyor. Hiç bir bireyin suç işleme özgürlüğü yok. Bende milletvekiliyim ben de bakanlık yaptım benim milletvekili olmak ya da bakan olmam bana suç işleme hakkı vermez. Dolayısıyla hukuk önünde herkes eşittir. Eğer ortada bir suç varsa bununla ilgili hukuki süreç devam edecektir ve bunun sonuçlarını hep birlikte takip edeceğiz” dedi. 
HDP milletvekillerinin tutuklandığı gecenin sabahında büyük bir patlamayla güne başlayan ve 2’si polis 9 kişinin şehit olduğu Diyarbakır saldırısını da değerlendiren Ünal, “Türkiye terörle mücadelede 30 yıldan beri var. Türkiye artık terörle verdiği mücadelede sona gelmiştir. Çünkü özellikle Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması, 15 Temmuz'da kalkıştığı darbe girişimi ile birlikte devletin içerisindeki bütün her türlü yapılanmaların ve diğer ihanet odaklarının ifşa olmasıyla birlikte artık Türkiye daha rahat bir şekilde terörle mücadele etmektedir. Yani F-16'ların havalandığında eğer ordunun içerisindeki FETÖ/PDY, bazı yapılar ve terör örgütü PKK'ya haber gönderiyorsa ve bizim birçok teröre karşı hamlemizi boşa çıkarılıyorsa artık bugün onu yaşamıyoruz. Türkiye günden güne daha emin daha güçlü daha kararlı bir şekilde terörle mücadelesini sürdürüyor. Ama burada en önemli şey şudur Türkiye artık bundan sonra terörle mücadelesini kaynağında sürdürecektir. Yani Suriye'de, Irak'da eğer Türkiye'ye terör ihraç eden ve Türkiye için tehdit oluşturan unsurlar varsa Türkiye bunlarla ilgili gereğini yapacaktır. Ülke içerisinde de bu terör unsurlarına, terör odaklarına müzahir ve işbirliği içerisinde olan unsurlar varsa bunlara karşılık devlet gereğini yapacaktır. O yüzden Türkiye terörle mücadele etsin de bundan sonraki süreçte daha kararlı bir şekilde yoluna devam edecektir” dedi.
Editör: Haber Merkezi