AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir,  Kahramanmaraş Kültür Turizm İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı’yı ziyaret etti. Özdemir, “ Kahramanmaraş’ın tanıtımında Eshab-ı Kefh ile Dulkadiroğlu ilçesi sınırları içinde bulunan ve kazı çalışmaları devam eden Germanicia antik kenti büyük önem taşıyor.” dedi.

Milletvekili Ahmet Özdemir İl Kültür ve turizm müdürü Seydihan Küçükdağlı’yı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin kalıcı listeye alınmasıyla Kahramanmaraş’ın tanıtım yüzü olacağını belirten Özdemir, ““Kahramanmaraş Dulkadiroğlu devletine başkentlik yapmış kadim bir şehirdir. Bu şehrin her yerinde tarihi ve kültürel eserler mevcuttur. Andırın bölgesinde onlarca kale ve tarihi eserler bulunurken aynı durum diğer ilçelerimizde de vardır. UNESCO tarafından geçici eserler listesine alınan Afşin Eshab-ı Kefh ve Kahramanmaraş merkezdeki Germanicia antik kenti Kahramanmaraş’ın tanıtım yüzleri olacaktır. Değerli müdürümüzle Kahramanmaraş’ın tarih ve turizmini konuştuk, ihtiyaçlarını sorduk verimli bir görüşme oldu. Bu arada birlikte olduğumuz Kahramanmaraşspor Klüp Başkanı Mehmet Fatih Ceyhan ile de spor konuşma fırsatımız oldu” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi