AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç TBMM'de gündem dışı söz aldı.
Kürsüdeki konuşmasında, 1-7 Ekim tarihi arasının Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlandığını ifade eden Kılıç, şu ifadelere yer verdi:
" Peygamberimiz (SAV) Mekke'den Medine'ye hicretlerinin ardından ilk iş olarak bir camiyi, caminin hemen bitişiğinde de kimsesiz fakir sahabelerin barınması için bir de gölgelik yaptırdı. "Suffe" adı verilen bu gölgelik aynı zamanda yatılı bir okul görevini görüyordu. Bu cami ve suffe hayatın merkezinde dinî, ilmî, sosyal, kültürel, çok amaçlı bir fonksiyon icra ediyordu. Asrısaadetten bugüne de bütün camilerimiz aynı fonksiyonlarını sürdürmekte olup dil, ırk, renk, makam, mevki farkı gözetmeden mümin gönüllerin birleştiği, birliğimizin pekiştiği, inancımızın tazelenip güçlendiği, istiklalimizin simgesi, vatanımızın ölümsüz tapularıdır. Minareleri tevhidin sembolü, ezanları şehadetin temeli, mihrap, kürsü ve minberleri hak ve hakikatin sesi, safları huzur ve güvenin teminatıdır.
Ecdadımız cami görevlilerine hademeyihayrat yani hayra hizmet edenler ünvanını layık görmüştür. Hademeyihayrat, ömürlerini din hizmetine vakfetmiş insanlardır. Aynı zamanda bu kişiler "dinüdevlet, mülkümillet" söz konusu olduğunda her türlü fedakârlığı yapmışlar, Millî Mücadele'miz ve cumhuriyetimizin kuruluşunda da başta Ankara Müftüsü Rifat Börekçi Hocamız olmak üzere yurdun her yerindeki sayısız maneviyat önderleri bu değerler uğrunda milletiyle birlikte her şeylerini ortaya koymuşlardır. 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün püskürtülmesinde de din görevlilerimiz üzerlerine düşeni fazlasıyla yapmışlardır. Din görevlilerimiz doğumuzdan ölümümüze hayatın her safhasında her vesileyle içimizde ve yanımızda olmuşlardır.
Bu yıl "Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler" temasıyla kutlanacak olan Camiler Haftası boyunca camilerimizin medeniyetimizdeki yeri ve önemi üzerinde durulacak, din hizmetine emek vermiş şahsiyetler hatırlanacaktır. Aziz milletimizin cami ve Kur'an kurslarımızın ihyası için gösterdiği destek ve fedakârlıklar hayırla yâd edilecektir.

Bu vesileyle, geçmişten günümüze camilerimizin maddi ve manevi imarı için gayret gösteren görevlilerimizden ve kardeşlerimizden ahirete irtihal edenlere yüce Allah'tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum. Biz de tarihten bize emaneten gelen camilerimizin bütününü restore ediyoruz. Kahramanmaraş'ımızda da tarihî camilerimizden 40 kadarı restore edilmiş, restoresi icap eden birkaç camimizde de restorasyon çalışmaları yapılmaktadır. Bir taraftan da milletimiz gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında icap eden, gereken her bir yere yeni camiler inşa etmektedir. Son olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın delaletleriyle açılan Köln Merkez Camisi de Avrupa'nın ortasında gerçekten milletimizi ve medeniyetimizi temsil eden, oradaki kardeşlerimizin bir araya gelecekleri çok önemli, çok değerli bir eser olmuştur.

Bu vesileyle Camiler ve Din Görevlileri Hafta'mızı kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum."
 

Editör: Haber Merkezi