AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Afşin’de bazı ziyaretlerde bulundu.İlk olarak AK Parti Afşin İlçe Teşkilatını ziyaret eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, daha sonra Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar ve Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’i makamında ziyaret ederek, 2020 yılında ilçede yapılan yatırım ve hizmetler hakkında bilgi aldı.

- 15. EBA Destek Noktası Afşinbey İlkokulunda Açıldı

Daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Yeşilyurt Mahallesinde hizmete kazandıran Afşinbey İlkokulu ziyaret eden Kılıç, burada İğdeliler Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından temin edinilen bilgisayarla kurulan EBA Destek Noktasının açılış törenine katıldı.

Açılışın ardından açıklamada bulunan Kılıç, “Yeni hizmete giren okulumuzda öğrencilerimiz için önemli bir hizmetin açılışını yaptık. Bütün amacımız çocuklarımızın, gençlerimizin ve insanlarımızın sağlıklı eğitimli ve donanımlı bir şekilde yetişmeleri. Burada, okulumuzda EBA Destek Noktasının oluşturulmasına vesile olan ve bilgisayar bağışında bulunan İğdeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Afşin’de 15. EBA Destek Noktasının Afşinbey İlkokulunda açıldığını belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “İstanbul’da yaşayan iş adamı Halis Marangoz hemşerimize teşekkür ediyorum. İstanbul’daki iş adamlarının desteğiyle Yeşilyurt Mahallemizde yeni açılan ilkokulumuza 14 adet bilgisayar ve 6 adet deney setini İğdeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği aracılıyla gönderdi. Bu hayırlı işte emekleri bulunan iş adamlarımıza ve dernek üyelerimize teşekkür ediyorum. ” açıklamasında bulundu.

AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi ise,  yapılan bağıştan dolayı Halis Marangoz’a, iş adamlarına, dernek yöneticileri ve üyelerine teşekkür etti.

 Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba da, dernek yöneticileri ve üyelerine teşekkür etti.

İğdeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak ülke genelindeki 300 noktada yardım çalışmasının yapıldığını ifade eden dernek sözcüsü Yahya Marangoz, hayırsever vatandaşların yardımlarını ihtiyaç sahibi okullara ulaştırmaya devam edeceklerini belirtti.

- KYK Öğrenci Yurdu Öğrencilerini Bekliyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan 650 öğrenci kapasiteli Afşin KYK Öğrenci Yurdunda incelemelerde bulundan Milletvekili Kılıç,  Afşin’de büyük bir eksikliğin giderildiğini belirterek, emekleri bulunanlara teşekkür etti.

Kılıç dana sonra, beraberindeki heyetle birlikte Alparslan Mahallesinde yapımı devam eden iki katlı çelik konstrüksiyon okul inşaatında incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

- Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyesi Gelecek Nesillere Miras Olacak

Son olarak Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyesi inşaatını ziyaret eden Kılıç, Afşin’e yakışacak bir hizmetin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Camilerimiz, şehirlerimizin, mahallelerimizin ruhudur. Bu anlamda Yeşil Afşin’imizde ismiyle müsemma Eshab-ı Kehf Şehri Afşin’imize kazandırılan bu büyük camimiz tamamlanma aşamasına geldi. Cami inşaatının yüzde 95’i tamamlanmış. İnşallah, bizden sonraki nesillere kalıcı bir eser olarak kalacak. İnsanlarımız burada ibadetlerini yapacak ve aynı zamanda sosyal donanımı kullanarak burada vakit geçirecekler. Emekleri bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ramazan ayından önce caminin ibadete açılması için çalışmalara yoğun bir şekilde devam edildiği bilgisini veren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyesi inşaatında sona yaklaştık. Başta hayır sever halkımız olmak üzere bu projede çok büyük emek sahibi olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız Sefer Turan’a teşekkür ediyorum. Afşin halkı bu külliyeden yardımını hiçbir zaman esirgemedi. Belediye olarak külliyemizin çevre düzenlemesini Afşin halkının hayır ve hasenatına eklenmesi için üstlendik. Camimiz inşallah bahar ayında tamamen bitecek. Afşin’in simgesi olacak Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyesi cumhuriyet tarihinde ilçelere yapılan ilk külliye vasfını taşımakta. Rabbim içini ibadet aşkıyla taşıyan insanlarla doldurur inşallah. Hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi.

Kılıç, külliye ziyaretinin ardından Afşin’den ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi