AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç ve AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’i makamında ziyaret etti.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç ve AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan ve yönetim kurulu üyeleri, 30 Mart yerel seçimlerde AK Parti’den Afşin Belediye Başkanı seçilen Mehmet Fatih Güven’i makamında ziyaret etti.
Yapılan ziyarette konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, “İlçemize yeşil alanıyla, parkıyla, kanalizasyonuyla bütün eksik hizmetlerini yapacağız. Bu hizmetlerin yanı sıra halkımızla iç içe olmak gerekiyor ve her fırsatla halkımızla yakın temaslarda bulunmak gerekiyor. Esnaflarımızın ve halkımızın sorunlarını dinlememiz gerekiyor ve fikir alışverişinde bulunmak gerekiyor. Kahramanmaraş’ta kapalı çarşı ziyaretinde bulundum ve yaklaşık 10 yerde oturdum esnafımızın, halkımızın sorunlarını dinledim ve sohbet ettim. Bu durumdan halkımızın çok mutlu olduğunu gördüm. Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven, Afşin’imize hizmet anlamında çok şey katacağına inanıyorum ve bunu halkımızla, esnafımızla birlikte yapacak. İlçeye bir hizmet yapılırken halkla, esnafla yan yana olmak gerekiyor ve Afşin’de belediye başkanımız bunların ikisini yan yana çok güzel götüreceğine inanıyorum. Aksi halde ilçemize dünyanın en güzel hizmetini yapsak esnafımız ve halkımız yanımızda olmadığı sürece bir önemi olmaz.” dedi.
 
Daha sonra konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan, “AK Parti Afşin İlçe Teşkilatımız ve Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven uyum içerisinde çalışarak Afşin’imize çok güzel hizmetler getireceğine inanıyorum. Şimdi birlik ve bütünlük içerisine, oy veren ve vermeyen gözetmeksizin ilçemize hizmet etme zamanı. Bu 5 yıllık süreyi çok dolu geçirmek gerekmekte ve bu anlamda ilçe teşkilatlarımızın ve belediye başkanlarımızın her zaman yanında yer alacağız.” diye konuştu.
 
Son olarak konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin’e yapacakları projeleri anlattı. Güven “Seçim sürecinde ben Alpaslan Mahallesinden oy isteyemedim sadece dua istedim ve seçimi kazanınca ilk çalışmaya başlayacağımız yer Alpaslan Mahallesi olacak diye söz verdim haklımıza. Afşin’in ilk nitelikli yeşil alanı Alpaslan Mahallesinde olacak. Çalışmalarımıza dün itibariyle başladık ve ilk kazmayı vurduk. İnşallah 1 buçuk ay gibi kısa bir sürede yeşil alanımızı hizmete açacağız. Bu çalışmamızla alakalı Malatya Büyükşehir Belediyesinin desteği başladı. Bu anlamda Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır Bey’e çok teşekkür ediyorum. Afşin Belediyesine yaklaşık olarak 8 kamyon bitki ve ağaç gönderdi, acil olarak çöp konteynırlarına ihtiyacımız vardı bunları temin ettik ve ağaç sökme makinası gönderdi.” diye konuştu.
Güven konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bunların yanı sıra site 2 piknik alanını biran önce bitirmek için çalışmalarımıza başladık ve buraya Malatya’dan proje ekibi gelecek ve çalışmalarımızı kısa sürede tamamlayarak piknik alanımızı faaliyete geçireceğiz.  Fidanlık arazisi konusunda çözülmeyen bir problemimiz var. Bu problemleri halletmek için çalışmalarımız sürmektedir. 500 dönüm olan fidanlık arazisinin 200 dönümü kamu arazi olarak bırakmak istiyoruz ve diğer kısımlarını da termik santrallerinin külünü dumanını yutan ilçemize yeşil alan kazandırmak istiyoruz. Fidanlık arazimizde hayata geçecek projeleri Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizle birlikte yapacağız. İlçemiz ve mahallelerimiz için Akdere içme suyu projesi çok önemli, şebekenin yenilenmesi gerekiyor. Bizim şuanda saniyede 120 litre temiz suyumuz şebekenin eskimesi ve patlaması yüzünden kanalizasyona karışıyor. Afşin merkeze saniyede 85 litre su lazım, bizim 190 litre üretimimiz var ama Afşin’in birçok mahallesi susuzluk çekiyor. Bu tamamen şebekeden kaynaklanmaktadır. Afşin belediyesi olarak projelerimiz hazır şebeke konusunda Büyükşehir belediyemize arz ettik. Bu projeye biran evvel başlamamız gerekiyor. Afşin Asri mezarlığında ekiplerimiz 4 gündür aralıksız çalışmaktalar, mezarlıklarımızın bakımını yapmaya başladık. İnşallah Afşin Asri Mezarlığını Afşin’e yakışan bir şekilde düzenleyeceğiz. Afşin belediyesi olarak ilçemize Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizle birlikte en güzel hizmeti yapmak için çalışacağız. “ dedi.







Editör: Haber Merkezi