Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, yaptığı açıklamada, geçen haziran ayında vefat eden Karakoç'un, kentin sembol isimlerinden biri olduğunu ifade etti. Topluma mal olmuş aydın ve sanatçıların unutulmaması, geleceğe aktarılması ve yaşatılması için üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Poyraz, "Kentimizin sembolü olan merhum Şairimiz için ne yapsak az. Kente hakim bir noktada yaptığımız parka onun adını vererek, anısını yaşatmak istedik. Mihriban'ın artık yetim olmadığını göstermek için, Karakoç'un tüm hemşehrilerini yarınki açılış törenine bekliyorum" dedi.
Kentte çok sayıda isim konulmamış park bulunduğunu aktaran Poyraz, bu parklara da şairlerin, aydınların, edebiyatçıların isimlerini vereceklerini kaydetti.
Poyraz, Abdurrahim Karakoç Parkı'nın Bayazıtlı Mahallesi'nde yaklaşık 7 bin 300 metrekare alan üzerine kurulu bulunduğunu belirtti. Parkın şehre hakim bir noktada bulunduğunu aktaran Poyraz şu bilgileri verdi:
"Parkta yapay şelale, taş çeşme, çocuk oyun grubu, spor ve dinlenme alanları yer alıyor. Taş duvarlarının üzerine monte edilen ferforje korkuluklar ve giriş kapılarında yapılan uygulamalarla, parka kentteki diğer parklardan ayrı bir görünüm kazandırıldı."
Şair Abdurrahim Karakoç, 7 Haziran 2012'de Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.
Editör: Haber Merkezi