MHP Elbistan İlçe Teşkilatı’nın olağan kongresinde başkanlık yarışını kazanan isim mevcut Başkan Ali Demir oldu.

MHP Elbistan İlçe Teşkilatı’nın olağan kongresi, delegelerin geniş katılımı ile Foto Üstel Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongreye Milliyetçi Hareket Partisi Disiplin Kurulu Üyesi Fatin Özdemir, Kahramanmaraş İl Başkanı Ali Uyan, milletvekili aday adayları, belediye başkan adayları, çevre ilçelerin ilçe başkanları, delegeler, partililer ve vatandaşlar katıldı. Kongrede mevcut başkan Ali Demir’in yanı sıra Mustafa Bölükbaşı, Yemliha Özcan, Mehmet Bozdoğan, Hulusi Binboğa ve Faruk Kaya yarıştı. Kongrede ilk olarak divan oluşturuldu. Divan başkanlığına ise MHP Disiplin Kurulu Üyesi Fatin Özdemir seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından mevcut yönetimin mali durum ve faaliyet raporları okundu ve delegelerin onayına sunuldu. Söz konusu raporların oy birliği ile onaylanmasının ardından başkan adaylarının siyasi konuşmalara geçildi.

Daha önce çekilen kuraya göre kürsüye gelen ilk başkan adayı Mehmet Bozdoğan oldu. Bozdoğan, MHP’nin iddiaları, hedefleri ve ülküleri olan insanların partisi olduğuna vurgu yaptı. Bozdoğan, “Bizler bu yola çıkarken tüm Ülkücüleri kucaklayan bir anlayışla her vatandaşın oyuna ihtiyacımız olduğunun bilinci içerisindeyiz. Vatana ihanetin ödül aldığı, devlete hizmet edenlerin cezalandırıldığı, bölünme planlarının yapıldığı, alenen yüce Türk milletinin tehdit edildiği bizlere gösteriyor ki acilen bu ülkede MHP kadrolarına ihtiyaç var” dedi.

Başkan adayı ise Faruk Kaya ise, parti yönetiminde ülkücü kadrolara daha çok ağırlık verilmesini istedi. Yemliha Özcan ise, göreve gelmesi halinde yapacakları çalışmaları anlattı. Özcan, “İlçe Başkanı Türk ve İslam hayat tarzını en iyi yaşayanlardan biri olmalı. İlçe Başkanı çok düzgün yaşamalı. Geçmişi temiz olmalı. Gelecekte de kılı kırk yararak yaşamalı ki şehit ve gazilerimizle onların ailelerine layık olabilsin. Seçilmem halinde benim bu görev üzerinden maddi veya manevi bir gram menfaat sağladığım, eğildiğim, bu davaya halel getirecek bir davranışım olursa yönetim kurulu üyelerimden beni terk etmelerini istiyorum. Buradan bölünmeler, küskünlükler bekleyen nadanların heveslerini kursaklarında bırakırız” şeklinde konuştu.

Delegelere hitaben konuşma yapan Hulusi Binbuğa da, şunları söyledi:

“Bu kongre; Milliyetçi Hareket’in diriliş kongresidir. Bu kongre ayrılış değil, birleşme ve iktidara yürüyüş kongresidir. Aday olan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Buradan birbirimize sarılarak çelik gibi tek yumruk olmalıyız. Bu dava, öyle basit bir dava değil. Başarısız olduğum gün bu bayrağı derhal yeni sahiplerine devredeceğim. Derdiniz derdim, sevinciniz sevincim olacak. 24 saat emrinizde olacağım.”

Mevcut başkan ve başkan adayı Ali Demir de, “Türk milliyetçiliği, Türk milletine karşı beslenen derin sevgi ve bağlılık duygusunun müşterek bir tarih ve müşterek hedeflere yönelme şuurunun ifadesidir. Türk milliyetçiliği insani duygularla beslenen bir anlayıştır. Türk milliyetçiliği, kin ve garezi esas almayan sevgiyi esas alan bir düşünce tarzıdır. Bizler, Türk milletinin milli menfaatlerini her şeyin üstünde görmek ve büyük Türkiye’yi kurmak ülküsünü, ihtirasını ve aşkını taşıyacağız. Hak ve adalet duygusunu her şeyin üstünde tutacağız. Vatandaşlarımızın hakkını kendi hakkımız gibi hatta ondan da mukaddes daha değerli olarak görerek gözeteceğiz. Bu kongrenin kazananı inşallah Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet baki kılacak MHP olacaktır” dedi.

Mustafa Bölükbaşı ise, “Bu davaya tırnaklarıyla kazıyıp emek veren bir ekip kurdum. İddia ediyorum bu ekip ilçeyi değil daha geniş bir kitleyi idare edecek kadar donanımlı, dürüst, namuslu, bilgili ve ülkücüdür. Ülkücü kökenli bu ekibe bu görevi verirseniz komutan olarak çalışacağım. Eğer vermezseniz er olarak çalışmaya söz veriyorum. Ülkücüye kavga yakışmaz. Bize yakışmaz. Bugün burada şenlik olacak. Şölen olacak, bir arkadaşım görev alacağız. Hepimiz gelip sarılacağız ve bu dava için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Kim kazanırsa kazansın ama esas kazananın MHP olmasını diliyorum” cümleleri ile konuşmasına başlayan MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ali Uyan da, AK Parti hükümetine yüklendi. Uyan, şöyle konuştu:

“Milliyetçi hareket 2015’te Türk milletini iktidara taşıyacak, Türkiye’nin kurtuluşuna şevkle arzuyla azimle hizmet edecektir. Bunun için ülkemize kast edilmesine müsaade etmeyiz Türklüğü devrin bostancı başlarının boğazlamasına katiyen tepkisiz durmayız. Temennim Türkiye’nin yıpranmasına ve yaratılmasına değerlerinin aşındırmasına milletin parçalanmasına dönük girişimlere 2015 yılında mani olunmasıdır. İnanıyorum ki bu sene içinde AKP duracak MHP koşacaktır.”

Çöllolar’da yaşanan göçük olayına da değinen Uyan, “Çölloları hala unutmadık, unutturmayacağız. Bir dilim ekmek uğruna yerin metrelerce altında hayatını kaybeden kardeşlerimizin huzurunda saygı ile eğiliyorum. Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun diyorum. Bu kardeşlerimizin acısını yüreğimizde duymaya yaslarını da kalbimizde tutmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

MHP Disiplin Kurulu Üyesi Fatin Özdemir ise, MHP’nin iktidara gelmesiyle birlikte Türkiye’nin hem ekonomik hem de siyasi alanda daha iyi yönetileceğine işaret etti.

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. Oy kullanma işlemlerinin ardından MHP’de başkanlığa Ali Demir seçildi. Kongrede 416 delegeden 316’sı oy kullandı. 2 oy boş çıkarken 2 oy geçersiz sayıldı. Adaylardan Ali Demir 95, Mustafa Bölükbaşı 81, Mehmet Bozdoğan 81, Yemliha Özcan 32, Hulusi Binboğa 23 oy aldı. Yönetim kurulu asil listede şu isimler yar alıyor:

“Üzeyir Küçük, Oguz Gök, Hasan Hüseyin Yüksel, Abdullah Yılmaz, Orhan Baştürk, Serdal Kaya, Sadettin Kevenci, Erol tatar, Recep Çolak, Ziya Polat, İsmail Küçük, Zeki Çoban, H.Ahmet Şahin, Feyat Onat, Nevzat Bayrı, Süleyman Kancı, M.Abdulsamet Emin.”
Editör: Haber Merkezi